remi u el

Ružne scene u Engleskoj zbog sukoba navijača Leciestera i Napolija; policija reagirala zbog Talijana, koji su ilegalno stigli, pa uhitila dvanaest huligana!

17.09.2021 u 10:50

Bionic
Reading

Susret prvog kola C skupine Europske lige između Leicester Cityja i Napolija obilježili su sukobi navijača prije i nakon utakmice.

Huligani spomenutih klubova prvo su se potukli na ulici, a na Twitteru je osvanuo niz video isječaka njihovog okršaja.

Problemi su se nastavili i na stadionu King Power, posebice nakon posljednjeg sudačkog zvižduka. Navodno su domaći navijači počeli bacati razne predmete na gostujuće navijače, nakon čega su Talijani krenuli u obračun s njima.

Njihovu "zabavu" prekinula je policija.

Zbog COVID ograničenja, na tribinama nije ni trebalo biti navijača Napolija, ali su neki uspjeli doputovati u Leicester ili su došli iz drugih zemalja. Ukratko, neki su ilegalno upali i tu je nastao problem jer nitko nije očekivao sukobe.

Dodajmo kako su Leicester City i Napoli odigrali odličnu utakmicu. Domaćin je vodio 2:0, no Talijani su uspjeli izvući remi.

Ayoze Perez je doveo "lisice" u vodstvo u 9. minuti, a na 2-0 je povisio Barnes u 64. minuti. Nadu gostima vratio je Osimhen u 69. minuti, a isti je igrač u 87. zabio za 2-2.

Nešto kasnije oglasila se i policija:

„Očevidi i razgovori se obavljaju, ali ponašanje nekih od navijača je bilo sramotno. Isto tako, želimo istaknuti da se mnogi od navijača nisu uključili u nerede već su pokušavali primiriti situaciju“, objavili su iz tamošnje policije, ali i dodali.

„Do sada je uhićeno dvanaest izgrednika, ali brojka će sigurno biti veća jer traju saslušanja“.

U izvještajima iz Leicestera, pak, do sada se ne navodi kako je bilo teže ozlijeđenih u svim zajedničkim incidentima.