TOTALNI KAOS

Ružne scene nakon utakmice koja je odlučivala o putniku na SP u Kataru; nogometaši spas potražili u svlačionicama

30.03.2022 u 08:15

Bionic
Reading

Nogometaši Gane slavili su prolaz na SP na gostujućem terenu u Abuji gdje su odigrali 1:1 protiv Nigerije, a nakon utakmice dogodili su se veliki neredi u režiji domaćih navijača

Podsjećamo, prva utakmica završila je bez golova, ali kako Međunarodna nogometna organizacija (Fifa) nije još poništila pravilo gola u gostima Gana je na osnovu toga ostvarila veliki cilj.

Već u 10. minuti Gana je povela golom Parteyja, ali još veće zasluge za taj pogodak ima domaći vratar Uzoho koji je početnički pogriješio.

Do kraja utakmica Nigerija je uspjela tek izjednačiti, gol je dao Troost-Ekong iz jedanaesterca u 22. minuti, ali ne i zabiti drugi pogodak koji bi je odveo u Katar.

Takav razvoj događaja razbjesnio je navijače koji su očekivali da se Nigerija kvalificira na SP četvrti puta zaredom pa su ružne scene uslijedile odmah nakon posljednjeg zvižduka kada su domaće pristalice provalile na teren i razbijale sve čega su se dohvatile.

Domaći 'navijači' sukobili su se s policijom i bacali predmete prema tunelu prema kojem su otišli igrači, a organi reda morali su upotrijebiti suzavac kako bi 'normalizirali' stanje.

Isto tako nekoliko navijači Gane je napadnuto na tribinama i oni su radi sigurnosti morali biti prebačeni na jedan dio terena, a i gostujući nogometaši bježali su u svlačionice nakon što su bili gađani bocama.

Uglavnom bit će posla za Disciplinsku komisiju Fife.