NABIJAJU KOMPLEKSE BOGATIMA

Ružičasti zaista rade čuda u Formuli 1: Najveće iznenađenje sezone!

16.05.2017 u 12:35

Bionic
Reading

Iako se po financijskim mogućnostima i broju zaposlenih ne može mjeriti s najvećima u Formuli 1, Force India ove je sezone jedina koja je s oba vozača osvojila bodove na svim utrkama dosad...

Indijska momčad zaista nabija komplekse bogatijim suparnicima, poput Williamsa, Renaulta i McLarena. Nakon četvrtog mjesta u poretku konstruktora prošle sezone, vjerovalo se da bi Force India s ružičastim bolidima mogla izgubiti korak s konkurencijom u 2017. godini, zbog ograničenih resursa, no dogodilo se upravo suprotno.

Sergio Perez i Esteban Ocon u pet su uvodnih F1 utrka svaki put obojica završili među osvajačima bodova, a to nije uspjelo nikom drugom, čak ni Mercedesu ili Ferrariju.

Šlag na tortu bila je utrka u Barceloni na kojoj su Perez i Ocon bili četvrti i peti, a Force India već ima 53 osvojena boda, značajno više nego prošle sezone i čak se približava Red Bullu u borbi za treće mjesto među konstruktorima, što je nevjerojatno s obzirom na budžet (za prošlu godinu najmanji od svih trenutnih ekipa) i broj zaposlenih.

'Ovaj uspjeh možemo zahvaliti napornom radu cijele ekipe na stazi i u tvornici. Ovakva konstantnost rezultata je prava snaga ove ekipe i jako smo zadovoljni prvom četvrtinom sezone,' naglasio je ravnatelj Bob Fernley.

S obzirom na ostvarene rezultate, nije ni čudno da se sve više šuška o prodaji momčadi, a kao kupac se spominje Brabham. Ako žele dobro zaraditi, za indijske vlasnike vjerojatno je ovo idealan trenutak za dogovaranje posla...