dokazali suprotno

Hamilton i Vettel začepili usta svima koji tvrde da su pretjecanja nemoguća!

14.05.2017 u 18:36

Bionic
Reading

Uoči Velike nagrade Španjolske stručnjaci su se pribojavali da nas čeka 'procesija' i nemogućnost pretjecanja u borbi za pozicije, no tijekom utrke Lewis Hamilton i Sebastian Vettel pokazali su da to ipak nije tako. Vidjeli smo prolazak čak i u izravnoj borbi za pobjedu...

Nedjeljna utrka u Barceloni završila je impresivnim trijumfom Lewisa Hamiltona, a također i pokazala da strah od dosadnih utrka u kojima nema akcije na stazi ipak nije imao uporišta. Katalonska staza na glasu je kao jedna od onih na kojima je najteže pretjecati, no vodeća dva vozača pokazala su da se može i tako ušutkali brojne skeptike koji se boje da ove sezone nećemo imati mnogo uspješnih manevara na stazi, zbog širih guma i problema sa stabilnosti koji se javljaju prilikom bliskog praćenja drugog bolida.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Španjolske Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

Sebastian Vettel je bio taj koji je u Španjolskoj nakon prvog ulaska u boks s lakoćom prošao pokraj Daniela Ricciarda, a onda i izvrsnim 'lažnjakom' prevario Valtterija Bottasa te se prolaskom u prvom zavoju vratio u vodstvo.

U završnici utrke Nijemac je ipak ostao bez trijumfa i to u izravnom duelu na stazi. Lewis Hamilton prošao je pokraj njega vanjskom stranom i zatim jurnuo nezaustavljivo prema 55. pobjedi.

Velika nagrada Španjolske, pretjecanja Autor: YouTube

Zasluge naravno pripadaju i Pirellijevim gumama čija je potrošnja definitivno pomogla vozačima. Na starijim gumama bilo se teže braniti, a pokazalo se u borbi Mercedesa i Ferrarija da tvrđe protiv mekših nemaju izgleda, čak ni ako su jednakog vijeka.

Kako god, imali smo pretjecanja na samom vrhu poretka čak i na stazi koja je unaprijed proglašena stvorenom za dosadne utrke. Možda će ih na ulicama Monte Carla biti manje, ali u nastavku sezone nemamo se čega bojati: Ferrariji i Mercedesi opet će se boriti kotač uz kotač...