NIŠTA OD TENISA

Ružan početak 2016. za dvije teniske ljepotice Šarapovu i Halep

05.01.2016 u 15:55

Bionic
Reading

Veliki udarac za organizatore WTA turnira u Brisbaneu. Dvije vrhunske igračice, Marija Šarapova i Simona Halep, odustale su od nastupa zbog ozljeda

Ruska ljepotica prošle sezone je imala dosta ozljeda, propustila je mnogo turnira, većinu sezone provela izvan terena, a loše je za Šarapovu počela i 2016.

Trebala je igrati protiv sunarodnjakinje Ekaterine Makarove, ali je odsutala zbog upale lijeve podlaktice u strahu da se stanje ne bi pogoršalo. Ipak je prioritet Australian Open koji počinje 18. siječnja.

Prema posljednjim inofrmacijama peterostruka Grand Slam pobjednica nema razloga za preveliku brigu, ali zbog onoga što joj se sve događalo prošle sezone sa zdravljem, jasno je da je vrlo oprezna i ne želi ništa riskirati.

S turnira se povukla i prva nositeljica Rumunjka Halep koja se trebala suočiti s Bjeloruskinjom Victorijom Azarenkom, a njezin problem je Ahilova tetiva lijeve noge.

'Željela sam igrati. Ozljeda je jako teška. Mislila sam da sam spremna, ali ne bi mogla odraditi cijeli meč', priznala je Halep.