93. BOAGATŠ SVIJETA

Ruski milijarder postao vlasnik Monaca

23.12.2011 u 21:53

Bionic
Reading

Ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev (45) postao je većinski vlasnik francuskog nogometnog velikana Monaca, trenutačno posljednjeplasiranog sastava druge francuske lige, objavio je klub iz Kneževine u petak

Ribolovljev se nalazi na 93. mjestu najbogatijih ljudi na svijetu po ljestvici magazina Forbes, a obvezao se uložiti najmanje 100 milijuna eura u Monaco u sljedeće četiri godine.

'Ja sam strastveni ljubitelj nogometa, a nakon godina življenja u Monte Carlu uvidio sam kako Monaco nije tek jedan u nizu sportskih klubova, već jedan od simbola ponosa i tradicije kneževine. Smatram kako ovaj klub ima veliki potencijal i nadam se da će ga i iskazati, kako u domaćim natjecanjima tako i u Europi', kazao je Ribolovljev.

monegaški princ Albert II pozdravio je ulazak Ribolovljeva u klub.

'Ovaj dogovor otvara novu stranicu kluba koji je tako drag kneževini. Nadam se da će ponovno pronaći svoj prestiž koji ga je učinio jednim od dragulja u sportskom životu Monaka', objavio je princ Albert.

Monaco je sedam puta osvajao naslov prvaka Francuske, a 2004. godine je igrao i u finalu Lige prvaka. No, nakon ispadanja iz prve lige na kraju prošle sezone, ove je godine klub pao još niže, te se nakon 18 odigranih kola nalazi na dnu druge lige sa samo 13 bodova.

Ribolovljev je u lipnju 2010. godine prodao svoj vlasnički udio u tvrtki za proizvodnju umjetnih gnojiva Uralkali za 6.5 milijardi dolara, a u petak je kupio dvije trećine dionica Monaca.