OSTAO BEZ OKA, ALI...

Rukometni nesretnik konačno protiv Hrvatske dobio zadovoljštinu

18.08.2016 u 07:32

  • +5

Rukomet, Hrvatska - Poljska

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Marko Djurica

Bionic
Reading

Karol Bielecki s 12 postignutih golova apsolutni je junak velike pobjede Poljske protiv Hrvatske 30:27 u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Riju, a s obzirom na iskustvo koje je proživio u prošlosti u jednom dvoboju s našom izabranom vrstom, definitivno je zaslužio ovu zadovoljštinu...

Možda nam je teško prihvatiti da su hrvatski rukometaši ispali u četvrtfinalu i neće se boriti za medalju, no ako se to već moralo dogoditi, onda neka se dogodilo protiv Poljske. Ne samo zbog onog brutalnog poraza 37:23 koji su Poljaci pretrpjeli protiv naših u siječnju na domaćem EP-u, već i zbog Karola Bieleckog, sjajnog 34-godišnjeg lijevog vanjskog.

Poljski rukometaš 2010. godine u prijateljskoj utakmici protiv hrvatske reprezentacije ostao je bez oka i mnogi su vjerovali da je time i završio svoju karijeru, no on se nije predavao i nastavio je s jednim okom igrati na vrhunskom nivou. Nagrade su čini se konačno stigle: osvojio je Ligu prvaka s Kielceom ove godine, a sada je s 12 postignutih golova potopio Hrvatsku i dobio malu zadovoljštinu za traumatično iskustvo koje je proživio.

'Sretan sam što sam uspio zabijati. Situacija za to je bilo i zahvalan sam što je ulazilo. Igrali smo pametno i konstantno. Pokazalo se da smo upravo u četvrtfinalu odigrali našu najbolju utakmicu. No, zasad nema uzbuđenja jer još nismo osvojili ništa,' izjavio je iskusni Bielecki nakon susreta čiji je sportski put pravi primjer neuništivog olimpijskog duha. Poljski su ga mediji prozvali 'Karol Veliki' nakon veličanstvenog nastupa ovog četvrtka.

Poljake u polufinalu čeka okršaj s opasnim Dancima, a ako do kraja turnira osvoje medalju, bit će to kruna karijere hrabrog Bieleckog..