FEŠTA U SPLITU

Rukometaši uvjerljivom pobjedom protiv Srbije na idealan način otvorili EP!

12.01.2018 u 22:02

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u svojoj prvoj utakmici na Europskom prvenstvu ovog petka u Splitu pobijedila je Srbiju rezultatom 32:22 te tako na najbolji mogući otvorila turnir kojem je domaćin...

Červarova družina odradila je odličan posao i u dvoboju protiv starog rivala priredila pravu rukometnu feštu ovog petka u Splitu. Iako nije sve bilo idealno u igri naše reprezentacije, pokazali su hrvatski rukometaši da su u stanju rutinski pobjeđivati pod pritiskom, a na takav način se može do medalje na Europskom prvenstvu. Srbija je pak potvrdila da nije jedna od najboljih ekipa na turniru i namučit će se kako bi osigurala plasman u drugi krug.

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Hrvatska je pred prepunom i vrlo glasnom Spaladium Arenom bila jednostavno bolja momčad. Odlično je otvorila susret i kontrolirala rezultat od samog početka te cijelo vrijeme vodila, nošena odličnom igrom Štrleka, Stepančića i Cindrića u prvom poluvremenu. Srpska reprezentacija dobro se držala u prvih 25 minuta i gubila samo 10:9, ali uslijedila su zatim četiri pogotka naših za mirnih i ugodnih +5 (14:9) na odmoru.

U drugom poluvremenu raspoloženim strijelcima pridružio se i Zlatko Horvat, a Štrlek i Stepančić samo su nastavili trpati pa je prednost još i narasla na velikih +7 (25:18) deset minuta prije kraja. Zatim se među strijelce s dva gola upisao i Domagoj Duvnjak, ali onda i ozlijeđen izašao s terena i pitanje je hoće li moći igrati u nastavku turnira. Pobjeda pak nije došla u pitanje i našu su trijumfirali konačnim rezultatom 32:22.

  • +10
Euro 2018., Hrvatska - Srbija, hrvatski navijači Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Najbolji strijelci u našoj reprezentaciji bili su Luka Stepančić i Manuel Štrlek s po šest postignutih golova, dok su Luka Cindrić i Zlatko Horvat dodali po četiri. Odličan je bio i Alilović s nekoliko zapaženih obrana, a ukupno ih je imao šest.

Hrvatska svoju sljedeću utakmicu u Splitu igra u nedjelju protiv Islanda koji je ranije pobijedio Švedsku 26:24 te tako potvrdio da će biti vrlo ozbiljan protivnik u skupini A.

EP u rukometu, skupina A:

Hrvatska – Srbija 32:22 (14:9)