SJAJAN TRIJUMF ISLANDA

Silovitom pobjedom otvorili EP u Splitu i bacili Hrvatskoj rukavicu u lice!

12.01.2018 u 19:45

Bionic
Reading

Islandska rukometna reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo u Spaladium Areni pobjedom 26:24 protiv Švedske i tako najavila svoj okršaj s Hrvatskom koji je na rasporedu u nedjelju...

Island na posljednjim velikim natjecanjima nije imao značajnih uspjeha, no izabrana vrsta koju vodi Geir Sveinsson čini se da će na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj biti opasan protivnik svakome.

  • +3
EP u rukometu: Island - Švedska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Na otvaranju turnira ovog petka u Spaladium Areni Islanđani su odigrali odličnu utakmicu i svladali ugledne Šveđane, najuspješniju reprezentaciju u povijesti europskih rukometnih smotri.

Već u prvom dijelu Island je došao do velike prednosti 15:8 zahvaljujući brojnim obranama Bjorgvina Gustafssona, kao i efikasnosti u napadu Gudmundssona i Sigurdssona.

U drugom dijelu prednost se popela na +9 (22:13), ali zatim su Šveđani zabili pet golova u nizu i u zadnjih minuta zaprijetili preokretom. Ipak, nekoliko promašenih zicera ih je dotuklo pa je izabrana vrsta koju predvodi sjajni Aron Palmarsson upisala pobjedu rezultatom 26:24, a najbolji strijelac bio je Olafur Gudmundsson sa sedam postignutih golova.

U Poreču je u isto vrijeme Bjelorusija svladala Austriju 27:26, uz sedam golova Kuleša.

Island je tako bacio rukavicu u lice Červarovoj Hrvatskoj s kojom igra u nedjelju, dok će se Šveđani nakon razočaravajućeg starta EP-a morati za dva dana vaditi u dvoboju protiv Srbije...