strah od domaćina

Kakve riječi francuske legende o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji!

12.01.2018 u 18:03

Bionic
Reading

Luc Abalo smatra da je Hrvatska prvi favorit za osvajanje titule na Europskom prvenstvu, a dnevnik L'Equipe vidi upravo našu izabranu vrstu kao glavnu prepreku na putu Francuske do nove titule...

Francuzi ovog petka protiv opasne Norveške otvaraju svoj nastup na EP-u, ali tamošnja javnost već razmišlja o okršajima s Hrvatskom koji bi se mogli dogoditi u grupnoj i nokaut fazi natjecanja.

  • +7
OI, rukomet: Hrvatska - Francuska Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Naime, dnevnik L'Equipe kao najveću prijetnju Dinartovoj družini vidi upravo našu reprezentaciju, a tek onda Norvešku, Dansku, Njemačku i Španjolsku.

Iz francuskog tabora također dolaze riječi hvale na račun Červarove momčadi koje se čini se pomalo pribojavaju na ovom natjecanju.

'Hrvati su favorit turnira. Riječ je o ekipi koja niz godina ostvaruje rezultate, a ovaj put će ju gurati njezina nevjerojatna publika,' smatra Luc Abalo, jedan od legendarnih igrača koji je sudjelovao u svim velikim pohodima Francuske i može se pohvaliti s osam zlatnih medalja na smotrama najboljih reprezentacija.

  • +7
Nikola Karabatić vs Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

No, L'Equipe naglašava kako bi najveći problem Hrvatska mogao biti ogroman pritisak na igrače, jer jedna od najtrofejnijih rukometnih ekipa čeka na zlato punih 14 godina, a sada ga predvođena vođom Domagojem Duvnjakom mora osvojiti na domaćem terenu.

Francuzi pak ganjaju svoje četvrto europsko zlato, s pomlađenom momčadi, ali koja je na posljednjim natjecanjima pokazala da je ostala jednako snažna kao i prethodne generacije. Uostalom, prošle je sezone Dinartova momčad osvojila Svjetsko prvenstvo na svom terenu. Prvi okršaj s Hrvatskom mogao bi se pak dogoditi u drugoj fazi turnira sljedećeg tjedna u Zagrebu...