BRAVO, KAUBOJI

Rukometaši smogli snage i uzeli olimpijsku broncu

12.08.2012 u 13:25

Bionic
Reading

Nakon dva olimpijska zlata, naši su rukometaši uzeli i brončanu medalju. U utakmici za treće mjesto Hrvatska je svladala Mađarsku 33:26

Svi smo strepili hoće li Duvnjak, Vori i Lacković zaboraviti poraz od Francuske te smoći snage za uzimanje olimpijske medalje. No vratio je Goluža vjeru momcima te su nakon uspavanke u prvih desetak minuta ipak podigli igru na višu razinu i sa 33:26 pobijedili Mađarsku.

Naši su rukometaši u utakmicu ušli prilično indisponirano, pa su Mađari, koje su već u prvom krugu svladali sa 26:19, bez većih problema bili u vodstvu. No nakon desetak minuta, u kojima nije bilo previše razmišljanja o obrani, pa ni vratarskih obrana, naši su ipak stigli do prednosti.

U egalu se igralo sljedećih desetak minuta, s time što su sada Mađari lovili prednost naših. A onda je u 19. minuti Mirko Alilović skinuo prvu loptu Mađarima i bio je to jasan znak da ćemo otići na veću prednost. Bez obzira na raspucane Nagyja i Harsanyija, naši su u napadu imali puno više raspoloženih igrača, počev od Lackovića, preko Čupića i Štrleka do Kopljara, pa je prednost polako rasla. Sve do plus šest.


U drugom poluvremenu smo očekivali lagani nastavak, no nakon pada u 'crnu rupu' od 38. do 44. minute, Mađari su uspjeli smanjiti na minus tri (21:24), ali s dvije obrane Mirka Alilovića te brzim golovima Lackovića i Buntića stvari su sjele na svoje mjesto, prednost je rasla i na kraju otišla do velikih plus sedam (33:26). Ne smijemo zaboraviti ni atrakciju koju su nam priuštili Čupić i Lacković, odnosno 'cepelin' nakon kojeg je Lac poentirao korz noge. Nešto slično kao i Kaleb u Ateni.

Najefikasniji u našoj momčadi bili su Ivan Ćupić s osam, Blaženko LackoVić sa sedam i Domagoj Duvnjak sa šest pogodaka. Kod Mađara najviše pogodaka dali su Harsanyi, sedam i Nagy, šest.

Bronca rukometaša je 22. medalja koju je osvojila Hrvatska na Olimpijskim igrama od osamostaljenja i šesta u Londonu.

HRVATSKA - MAĐARSKA 33:26 - Basketball Areni, suci: Vaclav Horacek i Jiri Novotny iz Češke.

HRVATSKA: Losert, Alilović, Balić, Duvnjak 6, Lacković 7, Kopljar 3, Vori 2, Gojun, Horvat, Vuković 1, Bičanić, Buntić 1, Štrlek 5, Ćupić 8; Trener: Slavko Goluža

MAĐARSKA: Fazekas, Mikler, Ilyes, Csaszar, Mocsai, Ivancsik 2, Harsanyi 7, Putics 5, Laluska, Nagy 6, Vadkerti 1, Zubai 3, Schuch, Lekai 2; Trener: Lajos Mocsai

Isključenja: Hrvatska 3, Mađarska 4
Sedmerci: Hrvatska 1/1, Mađarska 2/2