JURČIĆEVA SATISFAKCIJA

Ruki: San mi je igrati na Nou Campu ili Bernabeuu

18.08.2011 u 14:20

Bionic
Reading

Premda navijači Dinama već razmišljaju o mogućim suparnicima u Ligi prvaka, trener 'modrih' Kruno Jurčić stišava euforiju nakon pobjede 4:1 protiv Malmoa koja je hrvatskog prvaka gurnula pred vrata elitnog nogometnog natjecanja Starog kontinenta.

'Načinili smo veliki korak, no još uvijek nije sve gotovo. Uzvratnu utakmicu u Švedskoj moramo shvatiti vrlo ozbiljno i do kraja odraditi posao. Ne želim razmišljati o mogućim protivnicima u skupini dok ne odradimo uzvrat', kazao je Jurčić dan nakon velike Dinamove pobjede. Jurčić je svjestan kako ima priliku ostvariti 'povijesni' uspjeh zbog toga će u subotnjem ligaškom ogledu protiv Osijeka odmoriti nekoliko igrača.

'Načinit ćemo ozbiljne rotacije u momčadi. Liga prvaka je sada prioritet, no i protiv Osijeka ćemo igrati na pobjedu', dodao je.

Nakon sinoćnje blistave 'modre predstave' većina nogometnih stručnjaka se složila kako Dinamo dugo nije igrao tako kvalitetno i zrelo. Silne kritike na račun Jurčićeva rada su utihnule i zaredale su pohvale i čestitke. Stizale su sa svih strana od obitelji, prijatelja, bivših suigrača, čak jedna iz Saudijske Arabije.

'Za mene je to velika satisfakcija i zadovoljština. No, nemam previše vremena za uživanje'.

Uoči utakmice protiv švedskog prvaka Jurčić je hrabro izjavio 'kako ne vidi načina da Dinamu pobjegne Liga prvaka'. Mnogi su njegov istup smatrali presmionim, ali utakmica protiv Malmöa je potvrdila njegove riječi.

'Možda sam to kazao malo prehrabro, no svaki dan sam s igračima, osjećam njihovu energiju i svjestan sam kvalitete koju ima ova momčad'.

Priznao je kako su uoči utakmice neki njegovi igrači bili iznimno nervozni, što se najbolje vidjelo tijekom zagrijavanja kada su 'lopte letjele na sve strane'.

'Nad igračima je bio silan pritisak, što je i normalno jer je u momčadi mnogo klinaca kojima je to bio veliki stres'.

Možda i više od same činjenice koga bi Dinamo mogao dobiti u skupini LP, javnost zanima hoće li sada u Maksimiru biti 'rasprodaje'. Sve se glasnije spominje odlazak dvojice ključnih igrača Sammira i Milana Badelja. Jurčić se nada kako će obojica ipak ostati u Maksimiru.

'Ovo sada govorim općenito. Teško je zadržati igrače kada dobiju nemoralnu ponudu. Više ne funkcioniraju na pravi način i to postaje glavni problem. Tada je teško raditi s njima', otkrio je Dinamov trener.

Uz Sammira i Badelja jedan od ponajboljih igrača u 'modrom stroju' sinoć je bio i Ante Rukavina. Rastrčanu i razigranu igru okrunio je lijepim golom nakon kojeg su gosti 'pukli'.

'Zadovoljan sam svojom igrom, ali još više rezultatom. Ostvarili smo super rezultat i teško ćemo u uzvratu izgubiti sa tri gola razlike', poručio je 25-godišnji Šibenčanin. Dok je 'modre' vodio Vahid Halilhodžić nije se previše naigrao, no od kada je Jurčić na klupi 'Ruki' igra sve više i sve bolje.

'Kako raste forma momčadi tako raste i moja forma. Igram sve više, postižem golove i zadovoljan sam', dodao je Šibenčanin.

Rukavina je, kao i cijela momčad, bio oduševljen atmosferom na maksimirskom stadionu, a jedan je detalj želio posebno naglasiti.

'Bio je sjajan osjećaj kada smo čuli himnu Lige prvaka i vidjeli veliku zastavu na centru. Nećemo dozvoliti da oni nestanu'.

I Rukavina je svjestan kako cijela priča još nije gotova, no ipak je bacio pogled u budućnost.

'Bilo bi lijepo igrati protiv Barcelone ili Real Madrida. San svakog igrača je zaigrati na Camp Nou ili na Santiago Bernabeu, premda bi strašnu Barcelonu bilo najbolje zaobići', poručio je Dinamov napadač.