potvrdio hns

Rudeš, Istra i Cibalia nisu dobili licencu za nastupanje u HT Prvoj ligi!

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence u prvom je stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za Uefina klupska natjecanja, natjecanje u Prvoj HNL i u Drugoj HNL za natjecateljsku 2018/19. godinu.

Za dobivanje licence za Uefina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku "A" i "B" iz pet skupina kriterija, a to su: sportski, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski.

  • +5
  • +2

Rudeš - Istra 1961 (27. kolo HT Prve lige)

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

UEFA licence za 2018/19. dobili su Dinamo, Hajduk, Inter, Lokomotiva, Osijek, Rijeka i Slaven Belupo, dok su licence za I. HNL za 2018/19. dobili Dinamo, Gorica, Hajduk, Inter, Lokomotiva, Osijek, Rijeka i Slaven Belupo.

Sadašnji prvoligaši Cibalija, Istra 1961 i Rudeš za sada su postali bez licenci za Prvu i Drugu HNL.

Rok za dostavu molbe za UEFA licencu, Licencu za I. HNL i Licencu za II. HNL te propisane dokumentacije bio je 31. siječnja ove godine, dok je rok za dostavu financijske dokumentacije bio 1. travnja 2018., do kojeg datuma su klubovi - tražitelji licence, između ostalog, morali dokazati da su podmirili financijske obveze koje su dospjele do 31.12.2017. godine prema drugim nogometnim klubovima (djelatnosti transfera igrača, odnosno stjecanja / otuđivanja registracija igrača) te prema zaposlenicima i državi (porezi i doprinosi za zaposlenike).

Obveze se ne smatraju dospjelima ako su iste do 31. ožujka 2018. bile plaćene, ili je s vjerovnikom zaključen sporazum o odgodi plaćanja, ili su iste predmetom spora koji se vodi pred nadležnim nacionalnim ili međunarodnim nogometnim tijelima ili redovnim sudovima, a koji nije okončan pravomoćnom odlukom.

Lokomotiva - Istra 0:0 (31. kolo 2017./18., 22.4.), sažetak

Autor: Youtube

Odjel za licenciranje klubova HNS-a je tijekom siječnja, veljače i ožujka 2018. godine održao bilateralne sastanke s predstavnicima 29 klubova koji su podnijeli molbe za licence. Cilj ovih sastanaka bila je pomoć klubovima u ispunjavanju kriterija, kao i razgovor o specifičnim temama, planovima ili problemima s kojima se pojedini klub suočava.   Po zaprimljenim molbama klubova - tražitelja licence i njihove dokumentacije, Odjel za licenciranje klubova HNS-a, sastavljen od stručnjaka za svaku skupinu kriterija, ocjenjivao je da li tražitelji licence ispunjavaju kriterije i druge uvjete za dobivanje licence propisane Pravilnikom.

Odjel za licenciranje HNS-a je prije podnošenja izvješća Komisiji za licenciranje HNS-a - tijelu 1. stupnja svim tražiteljima licence dostavljao iscrpne informacije o statusu ispunjenja kriterija i preporuke za ispravljanje nedostataka s dodatnim rokovima.

Komisija za licenciranje HNS-a obavila je procjenu ispunjenja kriterija na temelju dokumentacije, informacija i podataka koju su dostavili klubovi - tražitelji licence, ali i na osnovu drugih dostupnih relevantnih podataka i informacija te sukladno Pravilniku donijela odgovarajuće odluke o licencama.

Protiv odluka Komisije za licenciranje, u roku od 8 dana od primitka odluke klubovi kojima je odbijena molba za licencu(e) mogu podnijeti žalbu. Tijekom žalbenog postupka mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza.

Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja - Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 20. svibnja 2018.

Licence za I. HNL za 2018/19. dobili su:

  1. GNK Dinamo Zagreb
  2. HNK Gorica, Velika Gorica
  3. HNK Hajduk š.d.d., Split
  4. NK Inter-Zaprešić, Zaprešić
  5. NK Lokomotiva, Zagreb
  6. NK Osijek s.d.d., Osijek
  7. HNK Rijeka s.d.d., Rijeka
  8. SNK Slaven, Koprivnica
Svjetsko prvenstvo u Kataru

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!