EFIKASNI PRGAVAC

Rooney prije jubileja: Engleska ide prema vrhu

31.03.2009 u 13:29

Bionic
Reading

Dan prije važnog dvoboja s Ukrajinom na Wembleyju gladni engleski nacionalni ego nakratko je nahranio Wayne Rooney. Srčani napadač konstatirao je: 'Talentirani smo i spremni za naslove, ali nemamo sreće'

Ronneyja su navijači Engleske izabrali za najdražeg igrača protekle godine, a ovaj je požurio obećati im jednaku razinu borbenosti.

'Agresivnost je oduvijek bila dio moje igre i, kad bih se pokušao smiriti, bio bih sasvim drukčiji igrač', kaže Rooney koji je pogotkom na Maksimiru započeo veliku seriju. Otad je odigrao tri susreta za Englesku i u svakom zabio po dva gola.

'To je sjajno. Igranje za reprezentaciju znači mi apsolutno sve. Još uvijek osjećam trnce kada oblačim engleski dres i izlazim na travnjak', rekao je.

Iako su igrali tek jedno finale velikog natjecanja u povijesti, Englezi uvijek vjeruju da će uzeti naslov na sljedećem. Tradiciju staru desetljećima sigurno neće iznevjeriti netko Rooneyjevog tipa:

'Vjerujemo da možemo pobijediti svakoga, posebno je to naglašeno od dolaska Fabija Capella. Njemu je pobjeda najvažnija, a pogledate li što je sve postigao u karijeri, jasno je zašto smo optimistični. Kad pogledate kako smo talentirani, zaključak je da ne postižemo dovoljno. Dolaskom novog trenera to će se promijeniti i Engleska će se ponovno boriti za vrh.'

Rooney još nema 24 godine, no nastup protiv Ukrajinaca bit će mu 50. u dresu Engleske. Dosad je zabio 21 gol, od čega pet u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Dvoboj s Ukrajinom, nakon kojega će biti jasnije hoće li se Hrvatska boriti za prvo mjesto s Englezima ili za drugo s Ukrajincima, igra se u srijedu u 21 sat.