cristiano skroman

Ronaldov pad u Juventusu kojeg nije očekivao: Prestao biti nedodirljiva gol mašina?

27.05.2019 u 17:19

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo nakon punog desetljeća nije uspio jednu sezonu završiti s više 30 postignutih golova u svim natjecanjima, što je pomalo razočaravajuće za njegove visoke standarde...

Zabiti 28 golova u 43 utakmice za većinu napadača je odličan učinak, ali ne i za Cristiana Ronalda. On je ove sezone u dresu Juventusa zabilježio svoj najgori golgeterski učinak u posljednjih deset godina, po prvi put zabivši manje od 30 puta u sezoni.

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

U devet sezona u dresu Reala Cristiano nije niti jednom zabio manje od 33, a posljednji ovakav učinak datira tek iz njegovih mladih dana u dresu Manchester Uniteda.

Također nije to bila niti pretjerano trofejna sezona za Ronalda. Očekivano je osvojio Seriju A koju Juventus osvaja iz sezone u sezonu, ali je doživio neuspjeh u talijanskom Kupu te još veći protiv Ajaxa u četvrtfinalu Lige prvaka.

Od prelaska u torinski klub slavni Portugalac sigurno je više očekivao, s obzirom da nije uspio postati niti najbolji strijelac talijanskog prvenstva. Dapače, s 21 postignutim golom završio je iza Quagliarelle (26), Zapate (23) i Piateka (22). Također može reći i zbogom Zlatnoj lopti za ovu godinu, nagradi koju toliko obožava.

Dakle, Real je možda izgubio mnogo njegovim odlaskom, ali ni Cristianu nije lako bez madridskih suigrača, a Juventus će morati značajno pojačati svoju svlačionicu ako se želi uključiti u borbu za europsku titulu te omogućiti svojoj najvećoj zvijezdi da se vrati na uobičajeni nivo trpanja golova...