POLAKO U PENZIJU

Ronaldo: Ne namjeravam se vraćati u Europu

12.12.2008 u 11:18

Bionic
Reading

Il Fenomeno, iliti Ronaldo, polako se ali sigurno povlači iz vrhunskog nogometa. Prvo je potpisao za Corinthians sa željom da karijeru završi u Brazlu, a onda i zaključio da se ne želi vratiti u Europu

Nakon što je nedavno potpisao ugovor s brazilskim Corinthiansom, pojavila su se nagađanja da će Ronaldo u svojoj zemlji samo brusiti formu do povratka na veliku scenu u Europi. No, očito da je Ronaldovo vrijeme prošlo jer je i sam kazao da želi svoju karijeru završiti u Brazilu.

'Nemam u planu nije povratak u Europu. Ne želim koristiti Corinthians kao odskočnu dasku. Imao sam krasan život u Europi, no sad sam potpisao ugovor s velikim klubom, a ako sve bude u redu, vrata će mi uvijek biti otvorena', kazao je Il Fenomeno u razgovoru za TV Globo.

I dok su u povijesti njegovi sunarodnjaci dolazili iz Europe u Brazil kako bi vratili formu (posljednji takav primjer je Adriano), Ronaldo nema namjeru vraćati se.

Ujedno je i to kraj Ronaldove karijere kakvu smo svi poznavali. U Brazilu će mu sigurno biti ljepše, no ipak je to daleko od kvalitete europskog nogometa, a i zahtjevi su manji. Oni koji su imali prilike u Europi vidjeti velikog Brazilca u akciji, imali su sreću. Oni koji nisu, posljednja im je prilika u Brazilu.