SERIE A

Roma slavila kod Pescare, Fiorentini bod u Torinu

25.11.2012 u 17:18

Bionic
Reading

Pobjedu Romi, drugu u nizu i četvrtu u gostima, osigurao je pogotkom u 5. minuti prvog dijela sjajni mladi 21-godišnji napadač Mattia Destro. Mogla je Roma i do uvjerljivije pobjede, ali su njezini napadači u preostalom dijelu utakmice bili uglavnom neprecizni

Nogometaši Rome slavili su na gostovanju kod slabašne Pescare s minimalnih 1-0 u sklopu 14. kola talijanske Serie A, dok je Fiorentina uzela "samo" bod u Torinu kod istoimenog domaćina.

Pobjedu Romi, drugu u nizu i četvrtu u gostima, osigurao je pogotkom u 5. minuti prvog dijela sjajni mladi 21-godišnji napadač Mattia Destro. Mogla je Roma i do uvjerljivije pobjede, ali su njezini napadači u preostalom dijelu utakmice bili uglavnom neprecizni.

Pobjedom je Roma barem privremeno napredovala na peto mjesto, ali s utakmicom više od od gradskog rivala Lazija, koji svoju utakmicu 14. kola igra tek u utorak protiv Udinesea u Rimu.

Fiorentina je na gostovanju kod Torina spasila bod zahvaljujući Mouniru El Hamdaouiju, koji je u 84. minuti zabio za konačnih 2-2. Dva je puta vodio Torino, pogocima Alessija Cercija (40. minuta) i Valtera Birse (76.), a osim El Hamdaouija, za goste je zabio Gonzalo Rodriguez s bijele točke u 74. minuti.

Fiorentina je ovim rezultatom skočila na treće mjesto prvenstvene ljestvice, ali, baš kao i Roma, samo privremeno, jer svoje utakmice još moraju odigrati i Inter i Napoli.

Od ostalih rezultata, izdvojimo slavlje Genoe u gostima kod Atalante s minimalnih 1-0, a s ta su tri boda Đenovljani pobjegli sa začelja, ali i zone ispadanja. Strijelac jedinog pogotka bio je Andrea Bertolacci u 40. minuti.