PREKOBROJAN

Roko Ukić iz Toronta seli u Milwaukee

18.08.2009 u 11:41

Bionic
Reading

Razigrivač hrvatske košarkaške reprezentacije i jedini naš predstavnik u NBA ligi Roko Leni Ukić promijenit će klub. Nakon jedne sezone u Toronto Raptorsima Splićanin postaje član Milwaukee Bucksa

U klub u kojemu je svojedobno nastupao Toni Kukoč, a sada njegove boje brani australski Hrvat Andrew Bogut, Ukić će preseliti zajedno s Argentincem Delfinom, dok će u drugom smjeru krenuti Amir Johnson i Sonny Weems.

U pozadini transfera je dolazak Jarretta Jacka u Toronto. Jack je prve tri sezone proveo u Portlandu, a posljednju godinu nosio je dres Indiane i u karijeri je ukupno propustio samo četiri utakmice. S obzirom na to da je Španjolac Calderon neprikosnoven među razigrivačima Toronta, dolaskom Jacka Ukić Torontu više nije bio neophodan.

Tako će Ukić ići u momčad u kojoj igra Andrew Bogut, a uz njega najveće zvijezde su Richard Jefferson, Michael Redd i Charlie Villanueva. U svojoj prvoj NBA sezoni Ukić je upisao 4.2 koša i 2.1 dodavanja po utakmici. Poveća li mu se minutaža, i brojke će postati respektabilnije.