IGRAČ UTAKMICE

Mladi Hrvat Roko Šimić rastužio zvijezde Benfice pa podsjetio na uspjeh tate Darija

21.09.2023 u 07:33

Bionic
Reading

Momčad Red Bull Salzburga je iznenađujuće osvojila bodove kod Benfice koju je pobijedila 2:0, a za igrača utakmice proglašen je mladi hrvatski napadač Roko Šimić s golom i asistencijom

Ludih desetak uvodnih minuta su odigrali na Luz stadionu u Lisabonu Benfica i Red Bull Salzburg. Na startu gosti nisu realizirali jedanaesterac (Konate), potom se zatresao gostujući okvir vrata, šansu za Benficu je imao i hrvatski napadač Petar Musa te je potom, u 13. minuti, pocrvenio domaći igrač Antonio Silva, a mladi 20-godišnji hrvatski reprezentativac Roko Šimić je realizirao jedanaesterac i doveo austrijskog prvaka u vodstvo. Oba gola i najbolje prilike pogledajte OVDJE.

Iako je Benfica imala igrača manje stvarala je veći broj prilika. Do izjednačenja portugalski prvak ipak nije stigao, a Salzburg je drugi pogodak zabio početkom drugog dijela iz kontre. U 51. minuti opet je u središtu pozornosti bio Šimić. Asistirao je Gloukhu koji je dao gol za 2:0.

Roko Šimić je zamijenjen u 72. minuti, dok je za Benficu do 82. minute igrao Musa koji iz dvije dobre prilike nije uspio zabiti pogodak.

Za taj doprinos austrijskoj momčadi, Šimić je dobio priznanje za najboljeg igrača dvoboja, a potom je za službenu stranicu Uefe rekao.

'Jako sam ponosan, prije svega na momčad, ali i na pobjedu te moj gol. Prije 16 godina moj otac je osvojio Ligu prvaka, a danas sam ja pobijedio u jednoj utakmici Lige prvaka. To je stvarno poseban osjećaj', rekao je nakon utakmice Šimić, podsjetivši na uspjeh tate Darija koji je s AC Milanom osvojio dva naslova najbolje momčadi Europe, prvog u sezoni 2002/02, a drugog u sezoni 2006/07.

  • +13
Liga prvaka: Benfica - RB Salzburg Izvor: EPA / Autor: MIGUEL A. LOPES