obračun na roland garrosu

Roger Federer uoči meča u Parizu protiv Marina Čilića rekao što zaista misli o Hrvatu pa sve iznenadio jednom izjavom: Čini mi se da je imao problema…

03.06.2021 u 07:56

Bionic
Reading

Roger Federer, po mnogima najveći tenisač svih vremena, zbog ozljede i rehabilitacije punih 16 mjeseci nije igrao na turnirima pa su se stoga mnogi pitali u kakvom je uopće stanju švicarski veteran uoči Roland Garrosa

No, nakon prvog kola, u kojem je lako riješio 34-godišnjeg Uzbekistanca Denisa Istomina, pokazalo je da Roger Federer još nije za odlazak u mirovinu.

Ukratko, 39-godišnji Roger Federer izgledao je svježe i rastrčano, ali kako će Švicarac izgledati protiv ozbiljnih igrača teško je reći.

'Osjećao sam se puno bolje. I protivnik mi je dopustio da na drukčije načine osvajam poene; na mreži pa do skraćenih lopti. Mislim da u ovim uvjetima i s ovim loptama mogu igrati kao što igram i na tvrdoj podlozi', kazao je Federer dodavši:

'Znate, kada dolazim na ovakve turnire, nekako uvijek osjećam da sam spreman za velike stvari.'

A u kakvom je stanju Federer pokazat će meč u četvrtak protiv Marina Čilića s kojim se često susretao (9-1 u međusobnim susretima, a igrali su i finale Wimbledona, op.a.), a zanimljivo zadnja tri puta igrali su u finalima Grand Slamova te na završnom Mastersu.

Po ovome što je viđeno Čilić je lako riješio meč protiv Rinderknecha, ali obzirom na njegove rezultate i formu u zadnje vrijeme to ništa ne znači.

'Iskreno, nisam gledao Marina kako igra prošle godine, ali čini mi se da je imao određenih problema. Stari Čilić snažno je udarao i teško je bilo ostati agresivan protiv njega i ne dopustiti mu da razvije svoju igru. U svakom slučaju bit će mi čast igrati opet protiv njega', kazao je Federer koji očito ima visoko mišljenje o hrvatskom tenisaču.