uz 20. grand slam naslov

Roger Federer u suzama održao pobjednički govor

28.01.2018 u 13:24

Bionic
Reading

Švicarac Roger Federer pobjedom na Australian Openu zaokružio je broj osvojenih Grand Slam naslova na 20. S toga nije ni čudo da ga smatraju najboljim tenisačem u povijesti

Marin Čilić od ponedjeljka će biti treći igrač svijeta, zaradio je 1,3 milijuna eura, ali i bio jedini tenisač koji je ove godine Rogeru Federeru uzeo set u Melbourneu. I to ne samo jedan već dva. Jer Švicarac je slavio 3:2 (6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1).

  • +56
Australian Open, finale, Marin Čilić - Roger Federer Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toru Hanai

'Čestitke Rogeru, ali i Ivanu Ljubičiću. Ovo su bila moja najbolja dva tjedna u karijeri, ali Roger je igrao briljantno. Hvala, mojoj momčadi, dečki, bili ste divni ova dva tjedna. Godinu smo počeli sjajnu i nadam se da ćemo u budućnosti igrati još puno Grand Slam finala', izjavio je Marin Čilić.

>> Čilić bio nadomak čudu, ali ipak je Federer - najveći

'Igrao je sjajno, fenomenalno. Ali, nadam se da ću jednog dana ja držati ovaj trofej koji sada ima Roger. Nadam se da ću još godinama dolaziti u Australiju i nadam se jednom osvojiti. Vjerujem da su najbolje godine ispred mene'.

I Federer, kojem su čestitali na 20. Grand Slamu bio je pun hvale na račun Čilića, a tijekom govora prepunile su ga emocije i rasplakao se.

'Bio je ovo dug dan, lakše je kada se igra pop'dne, ali kada je navečer, čitav dan razmišljaš o tome. Kako god bilo, pobjeda je tu i ova bajka se nastavlja za mene. Nakon prošle godine i ovu sam otvorio na sjajan način. Želio bih se zahvaliti i čestitati Čiliću na sjajnoj igri. Marine, radi što si radio do sada i osvarit ćeš još više, biti treći je nevjerojatan uspjeh. Želio bih se zahvaliti i svima koji su organizirali ovaj turnir, posebno volonterima koji su ulješali čitav događaj. A, vi navijači, stalno me gurate naprijed i da treniram još jače i da budem još bolji, hvala vam. Čestitke i Marinovom timu sjajno radite svoj posao', dodao je Federer, prije nego su ga svladale emocije i rasplakao se.