PRIJE MALOG DERBIJA

Rodić se ispričao navijačima Šibenika

20.02.2009 u 13:16

Bionic
Reading

Prije nastavka natjecanja u HNL-u u sjeni splitskog derbija odigrat će se iznimno zanimljiv dvoboj u Koprivnici između Slaven Belupa i Šibenika. Napad Šibenika izgledat će kao i jesenas, iako se to uoči Nove godine nije činilo izglednim

Ivan Rodić je u kooperaciji s Erminom Zecom čitavu jesen terorizirao obrane i vratare i kao nagrada za 'sabrana djela' došao je poziv Hajduka. Mladi Rodić objeručke je pohrlio prema Poljudu, no Šibenik ga je odlučio zadržati. Posljednji tjedni 2008. donijeli su povišene tonove, no ubrzo se napadač pomirio sa sudbinom i nastavlja sezonu na Šubićevcu.

Navijačima se zaplet priče, vrlo je logično, nije svidio i Rodić im se pred nastavak prvenstva odlučio ispričati.

'Molim sve pristaše Šibenika, a osobito Funcute, da shvate u kakvoj sam se situaciji našao kada sam dobio ponudu od Hajduka. Kao mladom i neiskusnom igraču, to je bilo veliko priznanje i čast, a s druge strane, u meni je prevladavala nelagoda što sam trebao napustiti klub u kojemu sam doživio uspon u kratkom vremenu. Vjerujte, nije mi bilo. Kada je cijela priča okončana mojim ostankom na Šubićevcu, osjetio sam olakšanje i zadovoljstvo. Stoga molim sve one kojima je modra boja na srcu, da mi oproste na svim nesporazumima. Zauzvrat obećavam da ću u nastavku prvenstva biti još bolji i učinkovitiji te svojim golovima nastojati pridonijeti plasmanu u Kup Uefa. Zahvaljujem na razumijevanju', rekao je Rodić.

Direktor kluba Marko Karađole istaknuo je kako ta priča nije utjecala na homogeno stanje u svlačionici i kako je momčad spremna za Koprivnicu. Dodao je i kako u upravi nisu opterećeni plasmanom u Kup Uefa, no i kako od tog cilja ne odustaju.

Prije susreta Šibenik i Belupo dijele treće mjesto sa po 28 bodova, a važnosti je itekako svjestan i strateg domaćina Mile Petković.

'Neće biti lako, jer protivnik je vrlo dobar, ali mi znamo što hoćemo. Tijekom priprema sam dobio uvid u stanje svojih igrača i vjerujem u našu pobjedu. Jasno da će se za treće mjesto voditi velika bitka, ali ja sam uvjeren da će upravo Slaven izboriti nastup u Europi', pršti od optimizma trener Slaven Belupa.