PAO DINAMO, A...

RNK Split pred teškim sankcijama; minus bod u svakom kolu

07.11.2015 u 10:41

Bionic
Reading

U RNK Splitu nisu mogli dugo uživati u posljednjoj velikoj prvenstvenoj pobjedi protiv Dinama na Parku mladeži (1-0) zbog najavljenih sankcija

Nije prvi puta da se RNK Split dovodi u priče oko nestabilnih financija. Bilo je tu priča oko dugovanja igračima, ali i neplaćanja odšteta za pojedine nogometaše. Ne tako davno 'crveni' su napravili sjajan transfer prodajom Marka Roga u Dinamo za četiri milijuna eura, no problemi s novcem očigledno nisu nestali.

Prijavio ih je nekadašnji veznjak Tomislav Dujmović zbog dugovanja od čak preko milijun kuna, a disciplinski sudac MAXtv Prve lige Krešimir Vlajčević donio je odluku koja je zasigurno izazvala paniku na Parku mladeži.

Dok se dug ne riješi, za svaku utakmicu koju RNK Split odigra u prvenstvu, oduzet će im se jedan bod. Kazna ne vrijedi od ovoga kola, kada Splićani gostuju na Rujevici (nedjelja, 19 sati), nego od sljedećega. 'Crveni' imaju pravo žalbe, no to bi bila samo odgoda nečega što se ne može izbjeći.

Bilo bi stvarno šteta po trenera Gorana Sablića i njegove igrače da bodove teško i zasluženo stečene na travnjaku (drže četvrto mjesto) počnu gubiti za zelenim stolom.

Dodajmo i kako je čelnik Hajduka Ljubo Pavasović-Visković kažnjen s pet tisuća kuna zbog izjava o sucu Ivanu Bebeku nakon utakmice Slavena i Hajduka.