DUG POLA MILIJUNA EURA

Rijeka nije kriva za propast Anasovog transfera

20.06.2009 u 10:59

Bionic
Reading

Trećeplasirana momčad hrvatskog nogometnog prvenstva Rijeka u petak je počela s pripremama. Treneru Robertu Rubčiću odazvalo se na prvu prozivku 29 igrača

Prozivkom u svlačionici te govorom predsjednika i direktora Rijeke, Ivana Vanje Frančiškovića i Marija Rubeše, započela je službeno nova sezona momčadi s Kantride.

'Zaželio sam da nešto više napravimo u Europi. To nam je cilj, a ujedno i prilika da se zaradi. Igrači su iskazali razumljivo nezadovoljstvo zbog neisplate plaća, no dogovorili smo se da ćemo im dio dugova isplatiti kada se vrate s priprema, a ostatak kada klub zaradi nešto. Sigurno je da bi nam prodaja Anasa popravila likvidnost, no nećemo ga prodati pod svaku cijenu. Pregovaramo s nekoliko sponzora koji još nisu odustali i s nekoliko novih sponzora, tako da se razmišlja i o produženju ugovora s Anasom. Rijeka nije dobila službenu ponudu iz Salzburga i ne snosi nikakvu odgovornost za propast transfera s Red Bullom', poručio je predsjednik Rijeke koji je dodao da je dug Rijeke oko pola milijuna eura.

Na prvom treningu na pomoćnom igralištu krugove je nizalo 29 igrača, od kojih su neki još juniori, a nedostajali su Radman i Štrok te dvojac Žminjaca Pamić i Križman. Novo lice u stožeru je trener vratara Siniša Ćaleta. Na prvoj prozivci pojavili su se Ahmad i Anas Sharbini, Mance, Landeka, Čagalj, Novaković, Matko, Budicin, Stepčić, Turkalj, Gerc, Kreilach, Ljubović, Tadejević, Dabac, Fernandez, Cerić, Hodžić, Čejvanović, Čulina, Datković, Prskalo, Mohorović, Germano, Weitzer, Bajramović, Bjelić, Bjelanović i Simanović (mlađi junior).