liga prvaka

Rijeka dočekala RB Salzburg, Mikulić junak Šerifa, Pejić tragičar...

19.07.2017 u 23:03

Bionic
Reading

Rijeka je doznala protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka, očekivano je to austrijski Red Bull iz Salzburga koji je izbacio malteški Hibernians...

Austrijski prvak je u drugoj rundi kvalifikacija s dvije pobjede rutinski preskočio malteški Hibernians. Austrijanci su u prvom susretu na gostovanju pobijedili 3:0, a potom su u uzvratnom dvoboju na svom travnjaku slavili identičnim rezultatom.

Golove su zabili Marc Rzatkowski (11), Frederik Gulbrandsen (19) i Amadou Haidara (85). Za Salzburg je cijeli susret odigrao hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car, dok Marin Pongračić nije nastupio. 

Prva utakmica 3. pretkola je na rasporedu idućeg tjedna u Salzburgu, a uzvrat je u Rijeci 1. ili 2. kolovoza.

Od ostalih uzvratnih susreta 2. pretkola treba izdvojiti susret moldavskog Šerifa i albanskog Kukesija. Hrvatski golman Zvonimir Mikulić postao je junak u prolazu moldavskog Šerifa u 3. pretkolo Lige prvaka, dok je hrvatski napadač Pero Pejić postao jedan od tragičara večeri...

Albanski 'prvak Kukesi je u uzvratnom dvoboju 2. pretkola pobijedio Šerif 2:1, međutim moldavski sastav je u prvom susretu slavio 1:0 i prošao je dalje zbog više postignutih golova u gostima.

Kukesi je vodi 2:0, od 77. minute je imao igrača više, a u 81. minuti kod rezultata 2:1 i jedanaesterac. Kazneni udarac je izveo Pejić, no Mikulić je sjajno reagirao i obranio udarac spasivši tako Moldavce. Pejić je zabio za 2:0, a golom iz penala mogao je svoj sastav gurnuti u 3. pretkolo i u susret protiv Karabaga.

Albanski prvak je poveo u 35. minuti golom Izaira Eminija, a u 45. minuti je Pejić zabio za 2:0 što je bio rezultat koji Kukesi vodi dalje. Moldavci su smanjili u 56. minuti golom Barrosa Bayale, no u 76. minuti Šerif je ostao s igračem manje nakon što je isključen Jeremy de Nooijer. Samo tri minute kasnije domaćin je dobio jedanaesterac, Pejić je pucao, a Mikulić se proslavio.

Do kraja utakmice Albanci su jurili treći gol koji ima je bio potreban za prolaz, no nisu uspjeli probiti gostujuću obranu. Najbliže pogotku bili su u 85. minuti kada je Emini uzdrmao vratnicu, te u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je okvir gola zatresao i Albert Serran.

Mikulić je u Šerif stigao ovoga ljeta na posudbu iz Osijeka. Prošlog proljeća je izgubio status prvog golmana, pa je sreću potražio u klubu u kojem je trener prije Osijeka bio Zoran Zekić. Za Šerif je cijeli susret odigrao i Josip Brezovec. Bivši igrač Dinama i Rijeke u Moldaviju je preselio u srpnju prošle godine.

Pejić je član Kukesija od srpnja 2016. godine, a dres ovog kluba nosio je i u sezoni 2014/15. Pejić je igrao za Croatiu Sesvete, Slaven Belupo, austrijski Kapfenberger, te niz albanskih klubova (Dinamo Tirana, Skenderbeu, Flamurtari).

Liga prvaka

Rosenborg-Dundalk2:1 pr.
prva utakmica 1:1
Dudelange-APOEL Nikozija0:1
prva utakmica 1:0
Kopenhagen FC-Žilina1:2
prva utakmica 1:3
Kukesi-Sheriff2:1
prva utakmica 1:0
Ludogorets Razgrad-Žalgiris Vilnius4:1
prva utakmica 2:1
Maribor-Zrinjski1:1
prva utakmica 1:2
Salzburg-Hibernians3:0
prva utakmica 0:3
Celtic-Linfield4:0
prva utakmica 0:2
Legia Varšava-Mariehamn IFK6:0
prva utakmica 0:3
Honved Budimpešta-Hapoel Beer Sheva21:15
prva utakmica 2:1