Plakao je danima

Riječi koje će odjeknuti Wimbledonom: Potpisao bih to svojom krvlju!

09.07.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Matteu Berrettiniju bio je upitan nastup u Wimbledonu, a talijanski tenisač sada proživljava bajku i pred njim je meč četvrtog kola protiv Carlosa Alcaraza

Matteu Berrettiniju bio je upitan nastup u Wimbledonu, a talijanski tenisač sada proživljava bajku i pred njim je meč četvrtog kola protiv Carlosa Alcaraza Talijan je u zanimljivim susretima prošao do osmine finala travnatog Grand Slama na koje je prije dvije godine igrao finale, a tamo ga čeka prvi nositelj Alcaraz.

'To je ono što želite, zar ne? Želite igrati protiv najboljih igrača na svijetu. Igrati protiv Carlosa, uvijek je bilo zadovoljstvo, velika borba', rekao je 27-godišnji Berrettini.

No ozljeda trbuha, koja ga je ograničila na tek jedan meč između travnja i lipnja, gurnula ga je u razmišljanje da odustane od Wimbledona.

'Kada sam stigao, nisam bio siguran ni hoću li igrati. Mislio sam da nisam spreman. Ali sam shvatio da sam propustio previše događaja posljednjih godina i nisam mogao otići, a da ne pokušam. Ovo mjesto ima nešto posebno. Osjećam neku vrstu energije kakvu ne osjećam nigdje drugdje.'

Berrettini je propustio dio sezone 2022. zbog ozljede ruke prije nego što su se ove godine pojavili drugi zdravstveni problemi. Bio je prisiljen povući se s Monte Carla nakon dva odigrana kola zbog ozljede trbuha i ostao je bez drugog uzastopnog Roland Garrosa.

Njegov povratak u sezonu na travi doveo ga je do poraza u prvom kolu u Stuttgartu protiv sunarodnjaka Lorenza Sonega. Međutim, u Wimbledonu je 38. igrač svijeta preporođen.

'Proveo sam mnogo dana u krevetu plačući što nisam mogao igrati pet dana zaredom. Dakle, da su mi prije nekoliko tjedana rekli da ćeš igrati pet dana zaredom u Wimbledonu, potpisao bih to svojom krvlju', izjavio je Berrettini koji nije izgubio servis čak na svoja 54 gema zaredom.

Alcaraz vodi u međusobnom okršaju s Talijanom s 2-1, ali sva tri meča su bila napeta.

'Uvijek dajemo sve od sebe. On je trenutno broj 1, pa je najbolji igrač na svijetu. Bit će to veliki izazov.'