UOČI SRAZA U LEIPZIGU

Riječi igrača Furije odjeknut će među 'realovcima'; spomenuo je Modrića

13.02.2024 u 12:34

Bionic
Reading

Španjolski ofenzivni vezni nogometaš Dani Olmo (25) vratio se prije mjesec dana u redove njemačkog RB Lepziga nakon ozljede, te se nada igranju u lipnju za Španjolsku na Europskom prvenstvu.

'Nadam se. Osjećam se 100 posto spreman', rekao je u intervjuu objavljenom u španjolskim novinama AS u utorak.

'Španjolska ima momčad za velike stvari pa si ne smije postavljati granice. Ona je uvijek jedan od favorita za osvajanje europskih i svjetskih prvenstava', dodao je.

Hrvatska i Španjolska će za četiri mjeseca odigrati u Njemačkoj prvu utakmicu u skupini Europskog prvenstva. U skupini su još Italija i Albanija. Olmo, koji je prošlog ljeta sa Španjolskom osvojio Ligu nacija pobjedom u finalu na jedanaesterce protiv Hrvatske, u utorak navečer će igrati protiv Real Madrida u osmini finala Lige prvaka.

Ove sezone je zbog ozljeda nastupio u svega 12 utakmica za RB Lepzig, ali je zabio šest golova i upisao tri asistencije. U Leipzig je s 'kraljevskim klubom' doputovao kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (38), a zasad je nepoznato hoće li utakmicu početi od prve minute ili na klupi za pričuve.

'Konkurencija u Real Madridu je velika. Modrić je dokazao da je jedan od najboljih na svijetu, općenito i na svojoj poziciji', rekao je Olmo.

'Ali, oni koji dolaze, poput Camavinge, Bellinghama i Tchouamenija, su mladi. Uvjeren sam da uče od njega i drugih veterana poput Kroosa. Modrića poznajem osobno, on je primjer na terenu i izvan njega pa svi uče od njega'", dodao je.

Olmo je sa 16 godine došao iz podmlatka Barcelone u zagrebački Dinamo. Ondje je bio od srpnja 2014. do siječnja 2020. kada je prešao u RB Leipzig. Rekao je da je u Hrvatskoj stekao puno iskustva.

'Igrao sam utakmice u gradovima koji su bili bombardirani, poput Vukovara koji je bio od 1991. pod srpskom opsadom. Osjećao sam da na neki način moram pomoći Hrvatskoj i tim obiteljima', izjavio je Olmo.

On danas surađuje s humanitarnom organizacijom AFANOC iz rodnog katalonskog grada Terrasse.

'Nakon mog boravka u Hrvatskoj osjetio sam potrebu da pomognem i ondje. Mi nogometaši imamo odgovornost jer nas mnogi gledaju na terenu i izvan njega', zaključio je.