NASTAVLJA SE LIGA PRVAKA

Ancelotti ima samo jednu dilemu, ali Luke Modrića opet nema u njegovim planovima

13.02.2024 u 09:14

Bionic
Reading

Ovog utorka igraju se prve dvije utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka, a u akciji će biti dva pretendenta na naslov. To su aktualni osvajači, igrači Manchester Cityja, koji će igrati protiv Kopenhagena, te klub s najviše naslova u ovom natjecanju, odnosno madridski Real. Kraljevima je suparnik RB Leipzig

City u obranu naslova u nokaut-fazi kreće iz glavnog grada Danske te je apsolutni favorit u ovom srazu. Guardiolina je momčad bila najuvjerljivija u prvoj fazi natjecanja sa svih šest pobjeda. Osim toga, od remija s Crystal Palaceom nanizali su deset pobjeda.

Kopenhagen je bio svojevrsno iznenađenje. Doduše, to nije bilo teško jer je Manchester United bio loš te su Danci s dvije pobjede i remijem u zadnja tri kola stigli do drugog mjesta u skupini. Što se hrvatskog dvojca u dresu Cityja tiče, Mateo Kovačić sigurno neće igrati jer je ozlijeđen, a Joško Gvardiol priliku će čekati na klupi.

Što se Reala tiče, on u prvom dvoboju osmine finala gostuje u Leipzigu. Kako javljaju španjolski mediji, Ancelotti ima samo jednu veliku dvojbu u svojih početnih jedanaest. Nažalost, Luka Modrić opet će biti zakinut.

'U dobrom smo nizu, u dobrom trenutku. Momčad je uzbuđena i motivirana. Vraća nam se Liga prvaka, natjecanje koje jako volimo i igramo protiv moćnog, kvalitetnog rivala koji igra intenzivan nogomet. Moramo odigrati kompletnu utakmicu obrambeno i napadački, ali imamo tu kvalitetu', analizirao je Ancelotti te očekuje zahtjevan susret u svakom smislu, u kojem će se, naravno, primijetiti izostanak Bellinghama.

Iako nije želio odgovoriti na nekoliko pitanja novinara o tome koje će igrače izabrati, može se očekivati ​da sastav neće puno varirati u odnosu na njegove posljednje početne postave. Dakle Modrića čeka klupa.

Jedina velika dvojba koju trenutno imaju Ancelotti i njegov stručni stožer jest sustav 4-3-1-2, gdje Brahim igra umjesto Bellinghama, ili 4-3-3, gdje je Joselu okružen Brazilcima u napadu. Prema tome, sastav bi trebao izgledati ovako: Lunin; Carvajal, Tchouaméni, Nacho, Mendy, Camavinga, Valverde, Kroos, Brahim/Joselu, Vinicius i Rodrygo.