australac na vrhu

Ricciardo i Red Bull bacili rukavicu u lice Hamiltonu i Vettelu u Bahreinu!

06.04.2018 u 14:45

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo odvezao je najbolji krug na prvom slobodnom treningu uoči Velike nagrade Bahreina, najavivši tako dobru formu Red Bulla na ovoj stazi...

Činilo se nakon Melbournea da Mercedes nema pravu konkurenciju na vrhu Formule 1 ove sezone, kad je brzina bolida u pitanju, no početak vikenda na stazi Sakhir probudio je nadu među ljubiteljima ovog sporta da možda ipak nije tako.

  • +17
Formula 1, VN Australije Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Naime, najbrži krug odvezao je Daniel Ricciardo za volanom Red Bulla, dok su prije dva tjedna 'srebrne strijele' u istoj fazi potpuno dominirale. Australac je odvezao krug 1:31.060, što je bilo čak tri desetinke brže od Valtterija Bottasa u Mercedesu, dok je Kimi Raikkonen za Ferrari na trećem mjestu ponovo bio bolji od Sebastiana Vettela.

Lewis Hamilton nije pronašao pravi tempo i morao se zadovoljiti petim mjestom, a najveće razočaranje doživio je Max Verstappen kojem je otkazao motor i nije se mogao priključiti timskom kolegi na vrhu.

McLaren je najavio velika poboljšanja u odnosu na Australiju, ali prvi trening nije prošo sjajno za Alonsa i Vandoornea koji su završili na 11. i 13. mjestu.

Drugi trening vozi se kasnije popodne, a u subotu od 17 sati (Arenasport 2) na rasporedu su kvalifikacije.