ADIDAS

Revolucija iz Adidasa,kopačke ACE i X

19.08.2015 u 10:52

Bionic
Reading

Moderni nogomet definiraju samo dva tipa igrača!

Danas postoje samo dva tipa igrača: oni koji stvaraju kaos i oni koji kontroliraju. Oni koji mijenjaju igru i oni koji upravljaju igrom. Najbolji treneri, igrači i nogometni znalci zaključili su – nogomet se promijenio.

Prateći trendove i igru, adidas, jedan od najvećih proizvođača sportske opreme, odlučio se za hrabar potez. Stara adidasova linija kopački: F50, Predator, 11pro i Nitrocharge odlazi u povijest. Sada su tu samo X15 i ACE15 - kopačke namijenjene onima koji kontroliraju igru i onima koji stvaraju kaos.

Riječima jednog od najvećih trenera svih vremena Pepa Guardiole: “Imamo kaos i kontrolu. Postoje igrači koji više razmišljaju o tome što momčad treba, oni traže najbolje rješenje za momčad. Ova vrsta igrača su inteligentne individue koji imaju viziju o potrebama cijele momčadi. Takav igrač ima apsolutnu kontrolu nad igrom. Tu su i oni koji stvaraju kaos. Oni koji igraju na način da slijede svoj instinkt i talent. Oni koji strše s travnjaka. Oni mogu napraviti bilo što i ne možete ih kontrolirati. Njih ne možete ograničiti ni obuzdati.”

Filmić o novim kopačkama u kojem se pojavljuje i hrvatska zvijezda te dugogodišnji adidasov ambasador Ivan Rakitić pogledajte ovdje:

Neki su igrači stvoreni za kontrolu. Oni povlače sve konce i zadaju ritam igre. Svaka velika momčad treba igrače koji će držati uzde. Koji će provesti trenerove planove. Koji će unijeti red u kaotičnu igru na terenu. Igrači kao što su Ivan Rakitić, Mesut Özil, James Rodríguez, Oscar, Manuel Neuer vezivno su tkivo nekih od najboljih svjetskih momčadi. Za ove igrače adidas je dizajnirao kopačke ACE15.

Kopačke adidas ACE15 stvorene su za kontrolu. Revolucionarna CONTROL mreža omogućuje potpunu kontrolu nad loptom, zahvaljujući pažljivo izrađenim 3D materijalima. Troslojni materijal kombiniran je s prianjajućom EVA pjenom za nenadmašnu kontrolu lopte. Revolucionarna nova konfiguracija čepova omogućuje da za vrijeme manevriranja s loptom više čepova bude na lopti što opet pruža potpunu kontrolu. Jedinstveno gornjište NSG (Non-stop grip, stalan čvrst zahvat) koristi 3D-točke za potpunu kontrolu u svim uvjetima. Igrači koji upravljaju utkamicom sada imaju i kopačke s kojima dominiraju na terenu.

Neki igrači ne mogu se kontrolirati. Oni su iskra koja će zapaliti igru. Oni određuju pravila i strukturu. Specijalisti su za one genijalne poteze koji podižu masu na tribinama. Ne postoje obrana ni taktika kojima se mogu obuzdati. Ovi igrači majstori su kaosa. Thomas Müller, Gareth Bale, Luis Suárez, Karim Benzema i Álvaro Morata igrači su koji pucaju bez najave. Upravo za njih adidas je kreirao X15.

adidas X15 najsavršenije su oruđe za najopasnije igrače. Gornjište se nastavlja u prianjajuću TECHFIT ovojnicu koja savršeno prianja uz gležanj te pruža maksimalnu potporu. Inovativni X-CAGE izrađen je za najdinamičnije i najspretnije igrače na svijetu. Fragmentirani i lagani dizajn pruža savršenu potporu u najzahtjevnijim pokretima. X-SKIN je izrađen od složenog troslojnog sustava koji je udoban, štiti stopala igrača te omogućuje najbolje performanse u svim uvjetima. Poplat X-CLAW izrađen je da dobro pranja uz podlogu i spriječi proklizavanje, a istovremeno je lagan poput pera. Revolucionaran proizvod za revolucionarne igrače.

U subotu 6. lipnja, neki od najboljih svjetskih igrača igrat će po prvi puta u kopačkama ACE15 i X15 u finalu Lige prvaka u Berlinu. U Hrvatskoj, nove adidas kopačke bit će u prodaji od 1. srpnja u adidasovim shopovima i specijaliziranim prodavaonicama. Cijena dostupna na upit.