NAPOKON MEDALJA?

Repeša pozvao igrače, kreće akcija Eurobasket

28.05.2013 u 14:15

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški izbornik Jasmin Repeša u Dubrovniku je objavio popis igrača na koje računa za Eurobasket koji je na rasporedu početkom rujna u Sloveniji

Repeša je pozvao 24 igrača među kojima će u mjesec i pol dana pripremnog perioda izfiltrirati 12 igrača s kojima će napasti medalju koju Hrvatska čeka još od Atene i 1995.

Popis nije donio velika iznenađenja, sve najjače karike su tu (nastup su otkazali Marko Popović, Zoran Planinić i Krešo Lončar), a pozvan je i Marko tomas koji još nije sa sigurnošću potvrdio nastup. Za istaknuti je i prvi poziv u seniorsku selekciju Dubrovčaninu Mariju Hezonji koji je prije dvije godine postao juniorskim klupskim prvakom Europe sa Zagrebom, a danas brani boje Barcelone. Tu je naravno i njegov nekadašnji omladinski suigrač iz Trnskog Dario Šarić, mladi centar Darko Planinić koji je proljeće proveo u redovima Maccabija.

Hrvatski klubovi daju ukupno sedam igrača, od kojih čak četvorica dolaze iz Cedevite (Andrić, Tomas, Babić i Bilan). Cibonu predstavlja Šarić, dok će nakon finala prvenstva iz Zadra u reprezentaciju otići Delaš i Prostran.

Službena prozivka je 20. srpnja, a prvi dvoboj Eurobasketa igra se protiv Španjolske 4. rujna u Celju.

Popis izbornika Repeše:(prenosi dubrovacki.hr)

Bekovi: Roko Leni Ukić (Panathinaikos), Dontaye Draper (Real Madrid), Rok Stipčević (Scavolini), Ante Delaš (Zadar), Toni Prostran (Zadar), Mario Hezonja (Barcelona)
Krila: Marko Tomaso (Cedevita), Krunoslav Simon (Unicaja), Bojan Bogdanović(Fenerbahče), Fran Pilepić (Bilbao Basket), Ivan Ramljak (ŠirokiWWin), Luka Babić (Cedevita), Damjan Rudež (CAI Zaragoza), DarioŠarić (Cibona), Damir Markota (Bešiktaš), Hrvoje Perić (Cremona)
Centri: Mario Delaš (Žalgiris), Leon Radošević(EA7 Emporio Armani), Miro Bilan (Cedevita), Darko Planinić (MaccabiTel Aviv), Luka Žorić (Unicaja), Stanko Barać (Anadolu Efes), Ante Tomić (Barcelona), Lukša Andrić (Cedevita)