IZBORNIK O PRIPREMAMA ZA EP

Repeša: Možemo sa svakim ako igramo kao momčad

10.04.2009 u 13:53

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša u petak je novinarima predstavio plan priprema reprezentacije za skorašnje Europsko prvenstvo koje će se u rujnu održati u Poljskoj. Izbornikova misao vodilja je da njegovi igrači moraju shvatiti da u Poljskoj mogu parirati svakome jedino ako će igrati kao momčad

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza na Veliki petak pred novinare je izašao izbornik muške vrste Jasmin Repeša. Četiri mjeseca odmora i bez klupske košarke ostavilo je vidljivog traga na Jasku koji je svjež i pun elana, no tvrdi da je dosta odmaranja te da mu nedostaje angažman u klubu.

I dok je Repeša demantirao da su mu se javili čelnici Real Madrida, pred njim i reprezentacijom je novi ciklus. Ovog puta pred njima je izazov na Eurobasketu 2009. u Poljskoj. Cijela priča započinje 20. srpnja okupljanjem u Zagrebu.

'U Zagrebu uopće nećemo trenirati, već ćemo dva dana do odlaska u Crikvenicu obavljati testiranja i provjeru stanja kandidata', kazao je Repeša te objasnio plan daljnjih priprema.

'Nakon Zagreba odlazimo u Crikvenicu gdje provodimo pet dana i to sve spada u uvodni dio, da bismo bazične pripreme proveli na Rogli gdje će započeti pravi rad. Naime, na pripreme će igrači doći odmoreni nakon sezone, tako da će im biti potrebne te bazične pripreme', zaključio je Repeša.

Hrvatska košarkaška reprezentacija će u sklopu priprema za Poljsku odigrati devet do deset pripremnih utakmica, što je prema mišljenju izbornika optimalan broj, 'premda se o broju pripremnih utakmica uvijek može diskutirati ima li ih dovoljno ili previše'.

Repeša se osvrnuo i na nastup hrvatskih košarkaša u klubovima.

'Klupskom sezonom sam relativno zadovoljan. Velik broj igrača ima puno bolji status nego prijašnjih godina. Kad govorim o igračima koji su nastupili na OI u Pekingu, jedino su Marko Tomas i Stanko Barać imali premalu minutažu. Što se tiče Ukića, dobio je veću minutažu nego što smo to očekivali. Priliku je dobrim dijelom iskoristio i ne možemo biti nezadovoljni', smatra Repeša, a osvrnuo se i na Sutona koji je igrama u finalu NCAA-a pokazao da se radi o klasnom igraču.

'Njega pratimo već jako dugo. Prije dva-tri mjeseca sam ga stavio na popis B reprezentacije koja se itekako oslanja na A reprezentaciju. Ako ima želju i može pomoći, mi smo tu. Sve ovisi koje su njegove ambicije vezane za NBA ligu'.

Što se tiče popisa kandidata za Europsko prvenstvo, Repeša je naglasio da je još prerano govoriti o imenima te da će tek u svibnju moći konkretnije govoriti, ali je zato rekao što očekuje od svojih igrača.

'Želim da igrači budu zdravi, da imamo timski duh, da odradimo dobre pripreme te da uvijek imamo na pameti kako u Poljskoj možemo igrati sa svima ako igramo kao tim. Ako ne, onda možemo od svakoga izgubiti', završio je Repeša.