SAVIČEVIĆ ISKRENO

'Regionalna liga bi donijela masakr'

15.11.2010 u 13:17

Bionic
Reading

Predsjednik Uefe Michel Platini je bio u posjetu Crnogorskom nogometnom savezu gdje je izjavio kako nema ništa protiv regionalne lige, a prvi čovjek crnogorskog nogometa Dejan Savičević nije siguran da je to dobra ideja

Kad god se sastanu čelnici nogometnih saveza s prostora bivše države odmah se pokrene i pitanje regionalne lige. Predsjednik Crnogorskog nogometnog saveza Dejan Savičević ne misli da je to ostvarivo u bliskoj budućnosti.

'Regionalna liga se stalno provlači po medijima, a nitko nema pojma što donosi. Niti se zna kako je zamišljena, niti kako će je Uefa tretirati. Da prvoplasiranom donosi plasman u Ligu prvaka, a drugoj, trećoj ili četvrtoj momčadi prolaz u Ligu Europe, to podržavam. Ovako, mislim da od toga nema ništa i da bi se klubovi morali kroz svoje lige boriti za Europu. Zašto je tada uopće igrati', rekao je Savičević za Alo, svjestan opasnosti koje bi novo prvenstvo donijelo.

'Plašim se da bi to bila 'masakr liga' u kojoj bismo svakog vikenda imali na stotine ozlijeđenih gledatelja. Nismo problem mi, Slovenci ili Makedonci, već rivalitet između srpskih, bosanskih i hrvatskih klubova. Znamo svi što bi se desilo da 10.000 do 15.000 Srba s Pala ode na Koševo ili Grbavicu, tako da je još rano za priču o regionalnoj ligi', zaključio je Savičević.