VIŠE NE FUNKCIONIRA

Red Bull želi prekinuti suradnju s Renaultom?

16.02.2014 u 14:51

Bionic
Reading

Nakon debakla na testiranju u Jerezu, momčad Red Bulla razmišlja o prekidanju ugovora s Renaultom i novom opskrbljivaču motora za sljedeću sezonu…

Podsjetimo, Red Bull je bio najslabija momčad na prvom testiranju ove godine. Njegovi vozači odvezli su najmanje krugova, RB10 se pregrijavao, a problem je bio u Renaultovoj jedini pokretačke snage, koja se nije na pravi način uklopila u Neweyjev bolid.

Ako službeno i 'bikovi' i Renault tvrde da je riječ o manjem kvaru te da će biti popravljen već do testiranja u Bahreinu, bivši šef F1 momčadi Giancarlo Minardi pustio je glasinu da vrlo uspješnoj suradnji, koja je vladala zadnje četiri godine u sportu, dolazi kraj.

'Iako se Red Bull, Toro Rosso i Renault trude pokazati mirnoću, situacija je puno kompliciranija i neće ju biti lako riješiti. Naravno, volio bih biti demantiran na sljedećem testiranju. Ali ovo su vrlo kaotični trenuci u Formuli 1,' kaže Minardi.

Helmut Marco iz Red Bulla odgovorio je kako ekipa ima višegodišnji ugovor s Renaultom. No, također i dodaje da je ugovor povezan s rezultatima.