DALI SI TRUDA

Realovi navijači na originalan način izrugivali su se 'poštenju' Barceloninih čelnika

03.03.2023 u 08:44

Bionic
Reading

U četvrtak se na Santiago Bernabeuu igrala prva polufinalna utakmica nogometnog Kupa kralja, između Reala i Barcelone. Katalonci su, unatoč podređenom položaju, stigli do pobjede, ali samo zahvaljujući spletu nesretnih okolnosti, odnosno činjenici da je jedna odbijena lopta pogodila Militaa te završila u Realovom golu

Santiago Bernabeu bio je pun kao i uvijek, kada su u pitanju utakmice dvaju velikih suparnika. No, Realovi navijači nisu 'pričali' samo na stadionu, već i uoči utakmice. Tamo su imali i svojevrsni perfomans.

Naime, domaći su se navijači zbog slučaja 'Negreira' odlučili na oštar način narugati Joanu Laporti.

Predsjednik Barcelone prethodnih tjedana nalazi se na udaru kritika španjolske javnosti nakon što je otkriveno da je Barcelona prethodnih godina koristila usluge aktivnog suca Josea Marije Enriqueza Negreire te da je navodno tražila njegove savjete oko sudačkih odluka, što je u Španjolskoj najstrože zabranjeno.

Laporta je nakon toga priopćio da su kompaniju tog suca angažirali za neke potpuno druge stvari i da će to sudskim putem dokazati.

Španjolsko tužiteljstvo pokrenulo je istragu vezanu uz plaćanje oko 1.4 milijuna eura od strane Barcelone tvrtki u vlasništvu dopredsjednika sudačke komisije Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) tijekom razdoblja od 2016. do 2018. godine.

Iz Barcelone su objavili kako su upoznati s pokrenutom istragom, a kako su uplate na račun tvrtke u vlasništvu Enríqueza Negreire, koji je bio i dopredsjednik sudačke komisije, vršene zbog 'usluga vanjskog savjetnika koji je radio tehničke izvještaje vezane uz profesionalne suce što je uobičajena praksa profesionalnih nogometnih klubova'.

Bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu kazao je kako je klub i ranije plaćao za slične usluge i to 575.000 eura godišnje od sezone 2009/10. sve do 2018. kada je takva praksa ukinuta zbog nedostatka sredstava.

Međutim, ostali klubovi u Španjolskoj digli su glas protiv Barcelone i traže da se katalonski klub žestoko kazni. Špekuliralo se o novčanoj kazni, oduzimanju bodova ili čak izbacivanju iz LaLige. Naravno, ovo zadnje sigurno se neće dogoditi.

  • +10
Real - Barcelona (prva utakmica polufinala Kupa kralja) Izvor: EPA / Autor: KIKO HUESCA

Također, i navijači Real Madrida jedva su dočekali takav skandal kako bi iskoristili priliku prozvati svog najvećeg suparnika i njihovog predsjednika za kojeg su u četvrtak na Bernabeu pripremili poseban 'doček'.

Naime, navijači Reala su izradili na novčanicama od 500 eura lik predsjednika Barcelone i bacali ih ispred stadiona, a isto su nastavili i nakon ulaska na tribine.

Laporta je zvižducima dočekan na stadionu, a isti tretman dobili su i navijači katalonskog kluba.

Navijači Reala traže da se slučaj 'Negreira' istraži i da se Barcelona kazni. Međutim, ostalim klubovima smiješno je što se baš Kraljevi toliko bore za 'čišći i pravediniji' odnos jer poznato je da i Kraljevski klub ima nešto 'povlašteniji' status kod sudaca.