UZVRAT KUPA KRALJA

Realova 'nemoguća misija', Mandžukić pod upitnikom

15.01.2015 u 10:10

Bionic
Reading

Prije sedam dana na Vicente Calderonu vidjeli smo jedan pravi madridski derbi koji možda nije obilovao lijepim potezima, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Nadamo se da će tako biti i večeras na Santiago Bernabeuu (20 sati)

Niti Atletico, niti Real nisu istrčali s apsolutno najjačim snagama, a u takvom odnosu crveno-bijeli su se bolje snašli i pogocima Raula Garcije i Josea Gimeneza došli do velike pobjede koja im daje realne šanse za eliminaciju gradskog rivala iz Kupa.

Ipak, nakon odigranog prvenstvenog kola za vikend raspoloženje se u dva madridska tabora malo promijenilo. Naime, Real je došao do važne pobjede nad Espanyolom i ostao na prvoj poziciji dok je Atletico u najjačoj postavi poražen na Camp Nouu, te ponovno gleda u leđa večerašnjem protivniku i Barceloni.

Real u kup uzvrat kreće iz nepovoljne pozicije, ali Carlo Ancelotti je optimist:

'Ponajprije imat ćemo veliku prednost jer igramo pred svojim navijačima i uopće ne sumnjam da će nas oni nositi protiv velikog rivala. Očekujem sjajan ambijent u kojem ne možemo podbaciti. Kako igrati? U načelu znamo igrati protiv Atletica, treba igrati visokim intenzitetom, ali i ostati hladne glave. Ne trebamo sve riješiti na samom startu, pred nama je 90 minuta igre u kojima će pasti odluka, pa zato nema razloga za žurbu. Atletico je možda i najbolje defanzivno organizirana ekipa u Europi i zato treba biti precizan i strpljiv, jer i protiv njih će se otvoriti pokoja prilika.'

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


Talijanski je strateg za utakmicu prijavio 20 igrača, sve ono najbolje čime trenutno raspolaže. U odnosu na posljednju prvenstvenu utakmicu biti će jači za Sergija Ramosa i Danija Carvajala, pa jedini značajniji izostanak predstavlja Luka Modrić kojeg nema već neko vrijeme.

S druge strane Diego Simeone se ne 'bahati' nakon pobjede na Calderonu:

'Imamo pozitivan rezultat, ali igramo protiv najjače momčadi na svijetu što znači da je za nju svaka prednost dostižna. Očekujem ponovno susret prepun tenzija između dva dosta izjednačena protivnika. Prednost Reala jest domaći teren, ali na kraju krajeva igraju igrači, a ne navijači.'

Između redaka dalo se pročitati kako bi kod Atletica moglo biti promjena u sastavu:

'Neki igrači su lakše ozlijeđeni ili umorni nakon posljednjih utakmica tako da nisam siguran hoću li ih koristiti. Tek pred susret odlučit ću se koga ću poslati na teren'.

Prvenstveno je Argentinac mislio na Marija Mandžukića koji je zbog povišene temperature preskočio jučerašnji trening, te je upitan za nastup. Jedini izostanak bit će onaj Cristiana Ansaldija koji je od ranije ozlijeđen.