KUP KRALJA

Real razbio Barcu na Camp Nou i izborio finale

26.02.2013 u 22:53

Bionic
Reading

Real Madrid plasirao se u finale Kupa Kralja nakon što je u uzvratnoj utakmici na Camp Nou deklasirao najvećeg rivala Barcelonu 3:1

U prvoj utakmici polufinala na Santiago Bernabeu bilo je 1:1 pa je tako uoči uzvrata prednost bila na strani Barcelone. No Real je u potpunosti nadmudrio svojeg najvećeg konkurenta te je zasluženo prošao dalje. Junak je bio Cristiano Ronaldo. No idemo redom…

Barceloni je trebalo manje od dvije minute da stvori priliku, ali Messi s desna iskosa s nekoliko metara nije bio precizan. Nije se dugo trebalo čekati na Realov odgovor.

Cristiano Ronaldo je u 12. minuti, u situaciji 'jedan na jedan', prodao fintu Piqueu koji ga je srušio, a sudac je opravdano pokazao na bijelu točku. Portugalac je sigurno izveo jedanaesterac (šesti puta zaredom zabio na Camp Nou), a i nakon gola je bio najopasniji igrač na terenu. Pokušavao je iz svih mogućih pozicija.

Iako je u prvih 45 minuta Barcelona imala uvjerljivo veći posjed lopte, do neke konkretnije šanse, osim one Messijeve, nije stigla. Katalonski igrači bili su evidentno nervozni, prigovarali su sucu te teatralno padali.

Tribina.hr

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!

No isto tako mora se spomenuti kako je domaćin u prvom dijelu bio oštećen. Xabi Alonso je u kaznenom prostoru tijelom odnio Pedra (34. minuta), ali sudac se nije oglasio.

Nastavak je počeo Coentraovim udarcem koji je zaustavio Pinto, a zatim je uslijedila mini opsada gostujućih vrata koja je završila sjajnom Lopezovom obranom Busqetsovog voleja.

Atletico ili Sevilla

Sevilla ili Atletico Madrid će biti suparnik 'kraljevskom klubu' u finalu. Uzvrana utakmica igra se u srijedu na Sanchez Pizjuanu, a Madrižani donose prednost od 2:1.


U 57. minuti Real je stigao do drugog pogotka. Bila je to brza kontra, Di Maria je 'slomio' Puyola, njegov zicer je skinuo Pinto, ali se lopta odbila do Ronalda koji nije pogriješio za prednost od 0:2. Barca je bila na koljenima, jer je za prolaz u finala sada trebala tri pogotka.

Ako je netko i sumnjao, sve dvojbe oko Realovog prolaska nestale su u 68. minuti. Varane je nakon kornera bio najviši u skoku za velikih 0:3.

Povratak u prošlost

Kada je Real posljednji put slavio protiv Barcelone s 3:1 na Nou Campu osvojio je Kup kralja. Dogodilo se to 1962. godine, a u finalu je pala Sevilla s 2:1.


Do kraja utakmice Katalonci su pokušali doći do počasnog pogotka što im je uspjelo u 89. minuti nakon odličnog proigravanja Inieste, a u strijelce se upisao Jordi Alba.

No bez obzira na gol u završnici to jednostavno nije bila Barcelonina večer. Real je zasluženo stigao do velikog trijumfa na Camp Nou te nakon Milana (Liga prvaka 2:0) nanio novi težak poraz do nedavno nedodirljivoj Barceloni.

Spomenimo kako Luka Modrić nije ulazio u igru.