POVRATAK ODGOĐEN

Real nestrpljiv, Modrić mu poručio da neće riskirati!

11.02.2015 u 10:56

Bionic
Reading

Luka Modrić nema namjeru početi trenirati sve dok ne dobije dopuštenje od svih liječnika koji su tretirali njegovu ozljedu posljednjih mjeseci, tvrdi španjolska Marca…

Hrvatski 29-godišnji veznjak još se nije priključio ostatku momčadi na treninzima, iako se Ancelotti nadao kako će već početkom veljače normalno raditi s ekipom. No, koliko god Realu bio potreban Luka u nastavku sezone, on ne želi ništa riskirati, s obzirom da se radi o ozljedi najvećeg mišića na tijelu koji se otkinuo od hvatišta i postoji opasnost od obnove ozljede ako ga prerano preoptereti. U tom bi slučaju čak i karijera mogla biti ugrožena.

'Modrić želi dobiti dopuštenje za normalno treniranje od svih liječnika koji su ga liječili tijekom posljednjih mjeseci. Poručio je liječnicima Reala da ne želi nikakav rizik,' piše španjolska Marca koja ipak optimistično najavljuje kako se očekuje povratak 10. ožujka u uzvratnom dvoboju osmine finala protiv Schalkea.

'Ako ne bude novih koraka unazad, Modrić će se oporaviti nakon četiri mjeseca teške borbe protiv komplicirane ozljede zbog koje je posjetio Vitoriju, Antwerpen i Muenchen, u potrazi za što boljim oporavkom,' zaključuje Marca.

'S obzirom da je riječ o ozljedi jednog od najvećih mišića u ljudskom tijelu, koji se otkinuo od hvatišta te da sile pri takvim naporima koje djeluju na taj mišić su ekstremne, onda je uvijek bolje produžiti oporavak nego ga skratiti ili doći na teren nedovoljno oporavljen i spreman za najveće napore. U tom slučaju, s gotovo 90 postotnom sigurnošću mogu reći da bi se ozljeda ponovila, a onda bi oporavak mogao potrajati i do godine dana. A u nekim slučajevima čak bi i karijera mogla biti upitna. I zato ponavljam, Lukin oporavak ide kako treba, na teren će uskoro, ali tek kada bude apsolutno spreman za najveće napore', rekao je pak za tportal doktor hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević.