posebna klauzula

Real Madrid osvojio Ligu prvaka pa preko noći ostao bez 20 milijuna eura; zna se i tko je glavni 'krivac' za to

31.05.2022 u 10:35

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Real Madrid nadigrali s 1:0 Liverpool u finalu Lige prvaka, čime su osvojili rekordni 14. naslov prvaka Europe, ispod radara je prošla vijest kako su imali razloga za slavlje i u londonskom Chelseaju

Pomalo neočekivano nogometaši Real Madrida osvojio su još naslov prvaka Europe iako im analitičari nisu davali prevelike izglede.

No, Luka Modrić i društvo napravili su pravo malo čudo jer su na putu do osvajanja trofeja u Parizu – što je izazvalo euforiju u Madridu - redom nakon što su već bili otpisani izbacili PSG, Chelsea i Manchester City. I to na kakav način! Junaci u finalu su bili Vinicius – koji je zabio jedini gol – i golman Courtois koji je radio čuda na golu i proglašen je za igrača utakmice.

Usprkos tome što je Real izbacio Chelsea u londonskom klubu, koji je nedavno dobio novog vlasnika, zaradili su dodatnih 20 milijuna dolara. Razlog? Eden Hazard koji je, iako je jako malo igrao (upisao je samo tri nastupa, ukupno 83 minute!), u ugovoru koji je potpisao s Realom ima klauzulu u kojoj piše lako će 'Chelsea zaraditi 20 milijuna eura ukoliko Hazard sa Realom osvoji Ligu prvaka.

Podsjetimo, kraljevski klub je 2019. godine kupio belgijskog nogometaša upravo od Chelseaja u transferu teškom 100 milijuna eura, a sada – nakon trijumfa u Parizu - ispada kako bi uz još neke bonuse koji su uključeni ukupno mogli zaraditi na 31-godišnjem Hazardu čak 130 milijuna eura!

  • +13
Real Madrid osvajač je Lige prvaka u sezoni 2021/22 Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL