kreću u šoping

Real Madrid dovodi jednog od najboljih svjetskih napadača: 'Kraljevi' daju preko 100 milijuna eura za zvijezdu Bundeslige

28.12.2019 u 13:19

Bionic
Reading

Real Madrid želi dovesti Tima Wernera iz RB Leipziga

Real Madrid se želi ove zime dodatno pojačati, a to se posebno odnosi na napadačku liniju koja nije donijela dovoljno golova i rezultate koje su u klubu očekivali. Real je trenutno na drugom mjestu španjolske La Lige s 37 bodova, dva manje od prve Barcelone.

Kako bi ostali u utrci za naslov i u igri za osvajanje Lige prvaka u klubu su odlučili dovesti napadača koji bi im u tome mogao pomoći. Španjolski mediji pišu kako je odluka pala na 23-godišnjeg njemačkog reprezentativca Tima Wernera kojeg prate već neko vrijeme.

Werner ima ugovor s RB Leipzigom do 2023. godine, a ove je sezone posebno oduševio. U 25 utakmica je zabio 23 gola i upisao 10 asistencija. Upravo je Werner najzaslužniji za to što je Leipzig nakon 17 odigranih kola prvi na ljestvici Bundeslige s 37 bodova, dva više od Mönchengladbacha i četiri više od Bayerna.

U Realu ga vide kao idealno pojačanje za svoju napadačku liniju u kojoj je ostala velika rupa odlaskom Cristiana Ronalda. Glavni strijelac je i dalje Karim Benzema, ali ni on ne može sam, a Eden Hazard je najprije muku mučio s kilažom, a sada i s ozljedama pa će 'kraljevi' morati naći neko rješenje koje mogu primijeniti odmah.

Werner na Transfermarktu vrijedi 75 milijuna eura, no Leipzig će za svojeg glavnog igrača vjerojatno tražiti i preko 100 milijuna eura. Ipak, Realu će se to itekako isplatiti jer dobivaju pojačanje koje može odmah krenuti zabijati golove, ali i koje će obilježiti idućih 10 godina nogometa.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…