KUP KRALJA

Real jedanaestercima uništio Atletico i ušao u finale

11.02.2014 u 22:50

Bionic
Reading

Nogometaši madridskog Reala slavli su i u uzvratnoj utakmici odigranoj na Vincente Calderonu protiv Atletica. Ovoga puta su 'kraljevi' slavili 2:0, a oba pogotka postigao je Cristiano Ronaldo. Tako se Real s dvije uvjerljive pobjede plasirao u finale Kupa kralja

Nakon što je u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja madridski Real s 3:0 pobijedio gradskog rivala Atletica bilo je jasno kako će je uzvrat tek formalnost. I to se pokazalo točnim, pogotovo što su igrači trenera Carla Ancelottija već u uvodnim minutama razbili s dva pogotka sve iluzije i eventualne nade domaćina.

Igrala se šesta minuta kada je Cristiano Ronaldo srušen u kaznenom prostoru Atletica, a ujedno je Portugalac bio i siguran iz jedanaesterca. Domaćini su jedinu pravu prigodu imali u 12. minuti kada je Raul Garcia s vrha šesnaesterca pogodio gredu.

Samo četiri minuta kasnije novi jedanaesterac za Real, ovoga puta je srušen bio Bale, a opet je Ronaldo bio siguran. Nakon tog pogotka domaćini su praktički nestali i 'predali' se, dok je Real sigurno kontrolirao igru.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odradio je dobrih 67. minuta nakon kojih je napustio teren, a zamijenio ga je Casemiro.

Španjolska kup
Atletico Madrid 0 2 Real Madrid
Strijelci
0:1 C. Ronaldo (11m, 7') 0:2 C. Ronaldo (11m, 16')
Sastavi
D. Aranzubía
E. Insua
Miranda
J. Manquillo (46' F. Juanfran)
R. García (61' Gabi)
Diego (46' Adrián)
M. Suárez
C. Rodriguez
J. Ernesto Sosa
Koke
T. Alderweireld
I. Casillas
S. Ramos (46' F. Nacho)
Ă. Arbeloa
R. Varane
D. Carvajal
O. Xabi Alonso
C. Ronaldo (76' Jese)
L. Modrić (67' Casemiro)
G. Bale
Isco
A. Illarramendi
Žuti kartoni
Miranda 80'
A. Illarramendi 36'
Ă. Arbeloa 43'
C. Ronaldo 44'