španjolska liga

Real je pred svojim navijačima tek u drugom poluvremenu uspio slomiti otpor 'šišmiša'; Luka Modrić igrao do 66. minute

02.02.2023 u 23:31

Bionic
Reading

U odgođenom susretu 17. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je na svom Santiago Bernabeu pobijedio Valenciju 2:0 smanjivši tako zaostatak za vodećom Barcelonom na pet bodova

'Kraljevski klub' se mučio u prvom poluvremenu protiv 'šišmiša', no u nastavku je zaigrao daleko bolje i sasvim zasluženo je stigao do tri boda.

Real je poveo u 52. minuti sjajnim golom Marca Asensija, a samo tri minute kasnije Vinicius Junior povećao je na 2:0. Kod oba gola asistent je bio Karim Benzema.

Gosti su od 72. minute igrali bez isključenog Gabriela Pauliste koji je 'pocrvenio' zbog grubog prekršaja nad Viniciusom.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić za Real je igrao do 66. minute.

  • +13
Real Madrid - Valencia, španjolska liga, 2.2.2023. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Real je ovom pobjedom smanjio zaostatak za vodećom Barcelonom na pet bodova.

Katalonci imaju 50, a Real 45 bodova, dok se Valencija, koja je u zadnjih pet kola osvojila samo jedan bod, nalazi na 14. mjestu s 20 bodova, samo jednim više od zone ispadanja.

Baš je zbog loših rezultata u ponedjeljak otkaz dobio Gennaro Gattuso, a 'šišmiše' je protiv Reala s klupe vodio Salvador Gonzalez Marco, svima poznatiji kao Voro, klupska legenda koja je još jednom 'uskočila' kao privremena zamjena u kriznim trenutcima.

Real u nedjelju očekuje gostovanje kod Mallorce, a europski prvak potom putuje u Maroko na Svjetsko klupsko prvenstvo. Real će 8. veljače u polufinalu u Rabatu igrati protiv pobjednika susreta između Seattle Soundersa i Al Ahlyja.

Standings provided by Sofascore