ZVIJEZDA JE ROĐENA

Real ga olako potjerao, a danas je jedno od otkrića Lige prvaka!

16.03.2017 u 16:46

Bionic
Reading

Jedno od ovosezonskih otkrića Lige prvaka definitivno je brazilski defanzivni veznjak Fabinho Tavares koji igra odlično u dresu Monaca, a sjajnu formu potvrdio je i pogotkom u velikoj pobjedi protiv Manchester Cityja...

Brazilski 23-godišnjak možda trenutno nije razvikan kao njegov suigrač Mbappe, ali definitivno se radi o jednom od najvažnijih kotačića u momčadi Leonarda Jardima.

Fabinho može igrati na mnogo pozicija na terenu, u obrani i veznoj liniji, a protiv Manchester Cityja ove srijede pokazao je da se itekako dobro može priključiti napadu, kada je zabio drugi pogodak za momčad iz Monte Carla na putu do velike pobjede.


Iako ga se opisuje kao braniča, daroviti nogometaš utrpao je već deset golova ove sezone. Možda nije baš Sergio Ramos, ali mogao je biti. Naime, 2012. godine doveden je u Real iz Fluminensea, no za aktualnog prvaka Europe odigrao je tek jednu utakmicu pod Mourinhom, prije nego je preselio godinu kasnije u Kneževinu.

U Realu nisu uočili njegove kvalitete, ali Jardim definitivno jest i Fabinho je postao jedna od najvećih senzacija elitnog klupskog nogometnog natjecanja ove sezone. Ne bi bilo iznenađenje da se već sljedećeg ljeta u 'kraljevskom klubu' sjete igrača koji im je pobjegao i pokušaju ga vratiti u svoje redove...

  • +7
Osmina finala LP; Monaco - Manchester City Izvor: Reuters / Autor: Andrew Couldridge