IZJAVE KOJE unose nemir

Razočarani trener Anderlechta prvo se dotakao Dinama, a zatim se požalio na sreću i svoje igrače

05.10.2018 u 08:26

Bionic
Reading

Trener belgijskog Anderlechta Hein Vanhaezebrouck bio je razočaran nakon poraza 0:2 od Dinama u drugom kolu Europske lige. Kako i ne bi kad mu se ozbiljno trese stolica...

Belgijski stručnjak pred novinarima je prvo pohvalno govorio o 'modrima' koji su ih nadigrali i čvrsto zasjeli na prvo mjesto u skupini.

'Znao sam nakon ždrijeba da neće biti lako. Hrvatski igrači u mojoj momčadi (Santini, Milić) upozorili su kako je Dinamo ove godine bolji nego prošle sezone. To se sada potvrdilo. Dinamo je favorit za osvajanje grupe. Vidio sam kod njih puno dobrih mladih i talentiranih igrača', rekao je Vanhaezebrouck.

I trener Anderlechta vjeruje u Dinamovo europsko proljeće koje hrvatski prvak čeka gotovo pola stoljeća.

'Vjerujem da će dobiti obje utakmice protiv Slovaka. Mi ćemo se boriti za drugo mjesto.' Puno toga ne štima u sastavu Anderlechta.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama u skupini, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Ne zabijamo golove, a niti stvaramo puno prilika. Drugi problem su pogreške karakteristične za naše mlade igrače, to su tipične greške mladosti. No, danas su te pogreške radili iskusni igrači', iskren je bio Vanhaezebrouck.

'Darivali smo Dinamo. Penal nas je 'ubio', jer su igrači počeli sumnjati. U nastavku smo bili malo bolji i da je Santini zabio vratili bismo se. Dinamu se lopta odbila i ušla u gol, a nama prethodno ne', požalio se na sreću Belgijanac.

  • +9
Anderlecht - Dinamo, 2. kolo Europske lige, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: JASPER JACOBS

Kritizirao je i dalje svoje igrače, neke poput Vranješča poimence, a zatim su stigla još neugodnija pitanja poput je li on kriv za rezultate koji nisu u skladu sa snagom kluba.

'Ne može trener ništa sa strane napraviti, igrači su ti. Trener ne može gurnuti loptu u gol. Najgore je što su danas igrali iskusni igrači, pa ne mogu ja biti kriv. No, kao trener odgovoran sam za ovo, od toga ne bježim', rekao je trener i tako dodatno razljutio navijače, ali najvjerojatnije i vlastite igrače. Izjave koje definitivno unose nemir u svlačionicu.

Tko zna hoće li on doživjeti proljeće na klupi Anderlechta.

'Ne bojim se otkaza, ne uzrujavam se, situacije je sada nešto lošija, no nastavit ću raditi.'