tuga među 'kaubojima'

Razočarani hrvatski rukometaši teško su se mirili s porazom od Crne Gore: Baš ništa nije funkcioniralo...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 20.01.2022 20:57
  • Objavljeno 20.01.2022 u 18:34
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija je na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva u Budimpešti izgubila od Crne Gore 32:26 i praktički ostala bez izgleda za plasman u polufinale. Razočaranje među 'kaubojima' je veliko

'Osim prvih 10 minuta, Crna Gora je držala prednost od pet, šest golova razlike. Bio je ovo jedan od dana kada ništa ne funkcionira. Nažalost, poklopio nam se u krivom trenutku. Danas jednostavno nismo bili pravi, ni u obrani ni u napadu. Bilo je puno nervoze, puno razgovora sa sucima, prvi ja. Nekako smo bili bez ideje', kazao je kapetan 'kauboja' Ivan Čupić, sa sedam golova najefikasniji igrač u hrvatskim redovima.

Hrvatska je loše otvorila susret, no još je gore završila utakmicu. Crnogorska vrsta je u 13. minuti povela s dva gola razlike (5:3), u 28. minuti je imala četiri gola viška (1:-9), a na koncu poluvremena i velikih šest razlike (15:9). U nastavku susreta Hrvatska je u nekoliko navrata smanjila na četiri gola zaostatka, no u posljednjih 10 minuta ušli smo sa čak osam golova zaostatka (20:28).

'Crna Gora je odigrala fantastično, posebno njihov golman. Bili su mirni i disciplinirani za razliku od nas. Pobijedili su nas našim oružjem', dodao je Čupić koji nije želio tražiti alibi u brojnim slučajevima koronavirusa u hrvatskim redovima:

'Sve je to nebitno, ne treba tražiti alibi. Nismo odigrali dobru utakmicu i to je razlog zašto smo izgubili. Međutim, nema vremena za plakanje, od sutra je fokus na utakmici protiv Danske.'

Ivan Čupić izjave 20.1.2022. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez HRS

Crnu Goru su do velike pobjede predvodili Miloš Vujović i Branko Vujović s po sedam golova, dok je sjajni Nebojša Simić sakupio 14 obrana. U hrvatskim redovima Ivan Čupić je sabio sedam, a Luka Cindrić pet golova. Ivan Pešić je imao sedam, a Mirko Alilović tri obrane.

Marin Šipić izjave 20.1.2022. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez HRS

'Bili su bolja ekipa, od prve minute su ušli srčanije i borbenije od nas. Iznenadili su nas na početku, kasnije su se odvojili i više nam nisu dali da se približimo. Moramo pogledati utakmicu i vidjeti gdje smo pogriješili', dodao je Marin Šipić.

  • +64
Hrvatska - Crna Gora, rukomet, EP u rukometu 2022., 20.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tin Lučin je istaknuo kako danas nismo bili pravi...

'U obrani je nedostajalo energije, dok smo u napadu srljali u pogreške, nismo bili koncentrirani. Kada nam se pružila mala prilika ukazao se njihov golman koji je bio nevjerojatan', kaže Lučin te dodaje kako hrvatska vrsta u iduće tri utakmice mora popraviti dojam:

'Ne smijemo si dopuštati da ovako ulazimo u utakmicu. Moramo biti borbeniji, moramo skupiti glave i odraditi ove tri utakmice najbolje što možemo.'

Tin Lučin izjave 20.1.2022. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez HRS

'Nismo se dobro osjećali. Danas je baš bilo teško. Imali smo osjećaj da možemo. Prvo poluvrijeme smo igrali dobro u napadu, ali nije išlo. Ne znam koji je razlog. Ne želimo se vaditi i mogu samo reći da ćemo se potruditi za dalje. Crna Gora je pokazala da je dominantna na ovom turniru', rekao je Ante Gadža, a Ivan Martinović je za kraj zaključio:

'Ne znam što se dogodilo prvo poluvrijeme, U obrani nismo bili agresivni. U napadu kad je i prošlo nešto su obranili i uzeli nam samopouzdanje. Rekli smo da ćemo u drugom dijelu ići gol na gol, ali ni to nije profunkcioniralo. Previše smo promašili. Crnogorci se nisu predali i odigrali su fantastičnu utakmicu. Zasluženo su pobijedili.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal