cijelo su vrijeme ratovali

Razočarani bivši trener Juventusa progovorio o odnosu s Cristianom Ronaldom: Teško ga je trenirati, on je kao multinacionalna kompanija

07.07.2021 u 14:13

Bionic
Reading

Bivši trener Juventusa Maurizio Sarri (62) izjavio je da je bilo teško trenirati ekipu u kojoj je Cristiano Ronaldo, jer je morao voditi računa i o osobnim interesima portugalskog golgetera...

'Ronalda nije lako trenirati, on je poput multinacionalne kompanije koja ima svoje interese koje morate uskladiti s onime što je najbolje za klub. Njegova popularnost nadilazi značaj kluba, on ima više od 200 milijuna pratitelja na društvenim mrežama i to je problema našeg društva. Sve se više govori o igračima, a sve manje o momčadima', izjavio bivši trener Juventusa Maurizio Sarri (62) i dodao:

'Naravno, ima i puno pozitivnih stvari kada imate Ronalda u momčadi, jer on donosi rezultate i to važne rezultate.'

O čemu Sarri govori najbolje pokazuje podatak da se Cristiano Ronaldo (36) popeo na prvo mjesto kada je u pitanju zarada od reklama na njegovom Instagram profilu, te je s čelne pozicije skinuo američkog glumca Dwaynea 'The Rock' Johnsona. Ronaldo, koji ima 308 milijuna pratitelja na Instagramu, može naplatiti 1,6 milijuna dolara za jednu reklamnu objavu na svom Instagram profilu, nedavno je objavila tvrtka 'Hopper HQ', koja se bavi marketingom na društvenim mrežama.

Maurizio Sarri je u lipnju 2019. godine potpisao trogodišnji ugovor s Juventusom. S klubom je osvojio talijansko prvenstvo, ali zbog ispadanja u osmini finala Lige prvaka od Lyona dobio je otkaz nakon samo jedne sezone, a naslijedio ga je Andrea Pirlo. No, Sarri je cijelu sezonu 'ratovao' baš s Ronaldom koji se nikako nije mogao pomiriti s trenerovim taktičkim zamislima.

Talijanski su mediji tvrdili kako je baš Portugalac taj koji je kod klupskih čelnika inicirao otkaz Sarriju, a to je indirektno potvrdio i on sam. Sad je jasno da su igrači jednostavno prekrižili Sarrija koji nije imao šanse da preživi duže od jedne sezone na klupi 'stare dame'.

'Kad smo u sezoni 2019,/'20. osvojili 'scudetto' uopće nije bilo zajedničkog slavlja. Svaki je igrač samostalno otišao na večeru. Imao sam osjećaj kao da se moj rad ne cijeni, da se osvajanje prvenstva uzima zdravo za gotovo. Primjerice, na kraju protekle sezone slavili su osvajanje četvrtog mjesta u Seriji A, pa mi se čini da bi možda bilo bolje da sam došao u Juve godinu dana kasnije', kazao je razočarani Maurizio Sarri, koji je u lipnju postao trener Lazia.