POČETAK IZ SNOVA

Razigrani Dinamo razbio slovenskog prvaka

13.07.2010 u 22:20

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka Dinamo je sa 5:1 (2:1) svladao slovenskog prvaka Koper i tako gotovo sigurno osigurao prolaz u sljedeću rundu. Zanimljivo je da su gosti poveli, ali nakon toga se probudila družina Velimira Zajeca

Slovenci postaju Dinamove mušterije. Hrvatski prvak je u zadnjih deset godina u sva četiri ogleda izbacio klubove iz susjedne države (Domžale 2, Maribor i Primorje), a na dobrom putu je da to napravi i po peti puta. Pred više od deset tisuća gledališta Koper je razbijen, a 'modri' su navijestili dobru europsku sezonu.

Dinamovi igrači nisu dobro ušli u utakmicu. Gosti su lako kontrolirali situaciju na travnjaku koji je bio natopljen vodom. Rezultat uspavanog počeka Zajecove družine bilo je vodstvo Kopra od 11. minute. Slovenski prvak je odigrao malonogometnu kombinaciju, Brulc je dodao za Bubanju koji je sa 15 metar bio precizan.

Iskusni Koprani dobro su čuvali loptu, no uz huk s tribina počeo se dizati i domaćin. 'Modri su postajali sve opasniji, a zadnja linija sve je teže na kraj izlazila sa Slepičkom i Mandžukićem. Upravo su njih dvojica zabili za preokret u prvom dijelu.

Prvo je u 30. minuti Slepička dao povratnu za Sammira koji je sa 40 metara u 'for' gurnuo Mandžukića. On je pobjegao čuvaru i svladao Hasića. Samo osam minuta kasnije Mandžukić je spustio loptu za Slepičku, a Čeh je ušao u kazneni prostor, zaobišao vratara i zatresao mrežu.

Nastavak je otvorio lijepom prilikom Slepička, ali je slabo pucao da bi ugrozio Hasića, a zatim su Slovenci promašili zicer. Karič je u 57. ubacio, Butina zakasnio, a Brulc s nekoliko metara prebacio prazna vrata. Kazna je stigla u 63. minuti. Etto se izborio za loptu na desnoj strani, gurnuo za Sammira koji je loše pucao, no lopta je sretno stigla do Mandžukića koji je iz prve pogodio donji lijevi kut nemoćnog Hasića.

Nije dugo prošlo, a Mandžukić je namjestio zicer Bišćanu koji je s nekoliko metara bio neprecizan, a uskoro je i Slepička gurnuo u šansu Sammira, ali ni Brazilac nije pogodio okvir vrata. Novi pogodak u slovenskoj mreži visio je u zraku i stigao je u 77. minuti. Sivonjić je pronašao Sammira, a Brazilac je sa 16 metara pogodio desni donji kut. No, to nije bilo sve od 'modrog' vlaka. U 80. je Slepička petom proigrao Etta koji je potvrdio veliki trijumf hrvatskog prvaka te se uzvrat za tjedan dana u Novoj Gorici čini kao formalnost.

DINAMO - LUKA KOPER 5:1

ZAGREB. Stadion Maksimir - 10.000 gledatelja; Sudac: Thorsten Kinhofer (Njemačka);

Strijelci: 0:1 Bubanja (10), 1:1 Mandžukić (30), 2:1 Slepička (38), 3:1 Mandžukić (63), 4:1 Sammir (77), 5:1 Etto (80)

DINAMO: Butina - Etto, Bišćan, Mesarić, Ibanez (od 84. Barbarić)- Morales (od 60. Sivonjić), Chago, Badelj (od 76. Callelo), Sammir - Slepička, Mandžukić
LUKA KOPER: Hasič - An.Struna (od 56. Alj.Struna), Handanagić, Polovanec, Karič - Sesar, Kovačević - Marčeta, Bubanja, Pavlin (od 84. Guberac) - Brulc (od 78. Jelenič)

Golijada u mreži Kopra