EMOTIVAN ISTUP

Razdor u 'kraljici sportova': Izdali ste nas!

11.08.2015 u 10:32

Bionic
Reading

Uskoro počinje svjetsko prvenstvo u atletici (22. Kolovoza), a 'kraljicu sportova' potresa afera oko mogućeg dopinga koji je unio razdor između atletičara i čelnika IAAF-a

Podsjećamo, nedavno su dva strana medija objavila potresnu priču koju temelje na 12 tisuća krvnih rezultata od pet tisuća atletičara koji su napravljeni u razdoblju od 2001. do 2012. Šokantno je to što više od 800 uzoraka atletičara ukazuje na moguću upotrebu dopinga, a IAAF je optužen da je 'zažmirio' na sumnjivce. Naravno, sve zbog novca.

Atletičari koji se smatraju 'čistima' digli su se na noge i udarili po čelnicim IAAF-a i njhovoj slaboj doping kontroli. Sada su se oglasili i njemački sportaši predvođeni olimpijskim pobjednikom u bacanju diska Robertom Hartingom.

'Dragi IAAF, više ti ne možemo vjerovati, oštetio si naš sport, moramo odmah djelovati', poručili su aletičari iz Njemačke među kojima su i imena Kathrine Klaas, Julije Fischer i Robina Schembera.

'Izdali ste naša uvjerenja', 'Stavili ste novac ispred sportaša'... još su neke od poruka koje su se našle u videouratku.

Potpora njemačkim sportašima stigla je od britanskih kolega.

'Lijepo je vidjeti da su atletičari napokon ustali. Bravo Rob, ponosni smo na vas', napisao je preko Twittera britanski troskokaš Greg Rutherford.