nije korektno

Raspalili po Ibrahimoviću: Dokazao je da prijateljstva u nogometu ne postoje

11.02.2020 u 18:52

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović i u 39. godini igra nogomet na najvišem nivou. I bez obzira na to što je prethodnih mjeseci bio u američkom MLS-u, osjetio je da ima još 'dinamita u nogama' te da može igrati i u jednoj od najjačih svjetskih liga, talijanskoj

Zlatan Ibrahimović nakon dvije sezone u LA Galaxyju, odnosno ligi koju mnogi ne doživljavaju kao jaku i ozbiljnu, odlučio se vratiti u Europu, i to u jednu od najjačih liga, talijansku Serie A. Izabrao je Ibrahimović 'crveno-crne' iz Milana, u čijem je dresu igrao već dvije godine te očito nije ostao imun, jer vidio je da je klub u stanovitim rezultatskim problemima. Za početak je dogovorio suradnju do kraja sezone, a potom će vidjeti hoće li u tom klubu i nastaviti.

Međutim, kako oko ovog 38-godišnjeg nogometaša mora uvijek biti neke 'drame', sada se za riječ javio i direktor Bologne Walter Sabatini, koji je ovog utorka otkrio kako je Ibrahimović dao riječ Siniši Mihajloviću i obećao dolazak u ovaj klub.

Razlog zašto je dao riječ Mihajloviću leži u činjenici da su njih dvojica veliki prijatelji, a posebice kada se zna da je srpski trener (bio) teško bolestan. Iskusnom napadaču Sabatini spočitava da je Ibrahimović od Bologne tražio previše novca, a na kraju se ispostavilo da prijateljstvo s Mihajlovićem ništa ne znači.

'Pričao je s trenerom. Nadali smo se da će njihovo prijateljstvo prevagnuti na kraju da dođe u Bolognu. Međutim, u nogometu prijateljstva ništa ne znače i to je Zlatan najbolje pokazao', rekao je Sabatini.

  • +5
Serie A, Inter - Milan Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI