el matador odlazi

Raskol na Old Traffordu; uvrijeđena zvijezda zbog Cristiana Ronalda ove zime napušta Manchester United

01.10.2021 u 07:59

Bionic
Reading

Prije točno godinu dana Edinson Cavani (34) je kao slobodan igrač iz PSG-a stigao u redove Manchester Uniteda. Tada je na Old Traffordu dočekan kao spasitelj jer je 'crvenim vragovima' nedostajao napadač njegovih kvaliteta, no čini se kako je sada ljubav naprasno završila

Teške dane proživljava Edinson Cavani (34) koji je dolaskom Cristiana Ronalda u Manchester United doslovno pao u drugi plan.

Proslavljeni urugvajski napadač prošle je godine na Old Traffordu dočekan kao spasitelj, a to je i dokazao svojim igrama. Ukupno je odigrao 39 utakmica te zabio 17 golova uz još šest asistencija. Trener 'crvenih vragova' Ole Gunnar Solskjaer ga je do prije nekoliko dana vidio kao prvog napadača svoje momčadi, a onda se sve - doslovno preko noći - okrenulo protiv sjajnog El Matadora.

Da, na Old Trafford se potpuno neočekivano vratio Cristiano Ronaldo i za Cavanija u prvih 11 Uniteda više jednostavno nema mjesta! Urugvajski napadač u ovoj je sezoni za 'crvene vragove' odigrao ukupno tri utakmice i to jednu u Ligi prvaka i dvije u prvenstvu s tim da je u svim minutažu sakupljao nakon ulaska s klupe za rezervne igrače.

Cavaniju je jasno da se situacija neće popraviti jer se uskoro na teren vraća duže vrijeme ozlijeđeni Marcus Rashford, a tu je i novopridošli Jadon Sancho kojeg Solskjaer mora 'forsirati' da proigra. Od ostalih konkurenata u napadu Uniteda su tu još i Anthony Martial te mlađahni Mason Greenwood koji je budućnost kluba s Old Trafforda.

Tako engleski mediji tvrde kako je Edinson Cavani ne samo neugodno iznenađen, već i uvrijeđen situacijom u kojoj se iznenada našao te je odmah zatražio transferi iz Uniteda, a poznato je i gdje će nastaviti prebogatu i uspješnu karijeru. Zabijao je Unitedov El Matador do sada za urugvajski Danubio, Palermo, Napoli i PSG, ukupno je zabio 370 golova na 628 utakmica. A od zime bi trebao zabijati za - Real Madrid!

  • +4
Manchester United - Villarreal, 2. kolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Da, u Realu su u potrazi za napadačem uz kojeg bi Karim Benzema malo došao 'do daha', a na vrhu liste želja talijanskog stručnjaka Carla Ancelottija nalazi se baš Cavani. Ancelotti je bio taj koji je inicirao njegov dolazak iz Napolija u PSG. No, tog je ljeta 2013. godine - nakon što je Cavani već potpisao za PSG - Ancelotti otišao u Real Madrid...

Sad bi Ancelotti vrlo rado Cavanija želio vidjeti na Santiago Bernabeu, a dojam je kako ni Manchester United neće raditi previše problema. Svima je jasno da za Cavanija na Old Traffordu više jednostavno nema mjesta, najpoštenije bi bilo da ga puste, a to neće biti problem jer United i Real sjajno 'surađuju'. Sjetite se samo da su 'crveni vragovi' već 'kraljevima' prodali velikane kao što su Ruud Van Nistelrooy, David Beckham i Cristiano Ronaldo, a oni su 'udomili' Angela Di Mariju, Chicharita, te ovog ljeta i Raphaela Varanea.